Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytrafikken går som normalt

 

Flytrafikken går som normalt

Vulkanen Grimsvötn på Island har sluttet å spy ut aske, og alle fly går som normalt igjen mellom Svalbard og fastlandet. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2011 kl 15:21

– Lufttransport har startet opp igjen, og postflyet satser på to flyvninger i dag. Det er ingenting som tyder på at flytrafikken ikke kommer til å gå som normalt, sier lufthavnsjef ved Svalbard lufthavn, Morten Ulsnes. 

Han regner med at også SAS sine flyvninger vil gå som planlagt. Det er også ventet et charterfly til Longyearbyen klokken 16.30. 

Stort utbrudd

Lørdag kveld våknet vulkanen Grimsvötn til liv, og Island opplevde det største vulkanutbruddet siden 1947. Med det samme så det ut til at utbruddet ikke ville få så store konsekvenser andre steder i verden. Mandag kom imidlertid de første meldingene om at ambulanstrafikken mellom Svalbard og fastlandet var stanset på grunn av askeskyen. Tirsdag var det full stans i all flytrafikk til og fra Svalbard, også lokalt. I går landet SAS-flyet, mens postflyet var innstilt og Lufttransport fortsatt hadde sine fly på bakken.

Nå er problemet over. 

Avlyste tur

Ifølge Avinor vil all aske i norsk luftrom forsvinne i løpet av kort tid, nå som utslippet har opphørt. 

– Det ser ut som Svalbard går helt klar, og det er uansett bare snakk om lave konsentrasjoner, sier Ulsnes. 

Askeskyen førte blant annet til at næringsminister Trond Giske (Ap) måtte droppe Svalbard-turen sin, og at miljøsymposiet i Ny-Ålesund ble avlyst. 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!