Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flytrafikken går som normalt

Etter flere dager med flykaos og venting, har alle SAS-passasjerene nå ankommet Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2012 kl 15:22

Søndag og tirsdag ble SAS sine rutefly mellom Tromsø og Longyearbyen innstilt. Ekstraflyet i går ble også innstilt, mens ruteflyet traff blink og fikk landet i Longyearbyen. Postflyet og Svea-flyene har også blitt rammet av vinden, mildværet og snøen de siste dagene.

Møtt med champagne

Ved 14-tida i dag landet ruteflyet og ekstraflyet til SAS trygt på rullebanen i Longyearbyen med til sammen 212 passasjerer. 75 av dem har tilbrakt to netter i Tromsø i påvente av å komme til Longyearbyen. 

Polarjazz ønsket de reisende velkommen med sprudlevann og smil. Festivalledelsen kan puste ut, siden flere artister og teknikkere nå er på plass i byen.

SAS-flyet til Tromsø gikk fra Longyearbyen som normalt. 

Optimistisk

Vind og snø har i hele dag føyket over Svalbard lufthavn, men flyplassjef Morten Ulsnes hadde i morges god tro på at været ikke skulle hindre flytrafikken. 

– Vi er optimistiske med tanke på været og postflyet og SAS-flyene, sier Ulsnes.

Lufttransport utsatte tidligere i dag flere flygninger til Svea, på grunn av vind og dårlig sikt i Longyearbyen og Svea. Fra 14-tida gikk også denne trafikken som normalt.

– Vi startet opp klokka 14 med tre turer på rappen, og nå er vi klare for runde nummer to. Alt ser greit ut, og vi regner med å få unna Svea-trafikken i dag, sier Monica Nilsen i Lufttransport.

SAS puster ut

SAS er glade for at deres passasjerer nå har kommet fram til Longyearbyen. 75 passasjerer har ventet i Tromsø siden tirsdag på å komme til Longyearbyen. Ekstraflyet deres i går ble innstilt, siden SAS ikke hadde flymannskap tilgjengelig. 

– De 75 passasjerene har fått dekket overnatting, mat og transport, sier Egil Lindberg, assisterende vaktsjef ved SAS Ground Handling Tromsø.

At onsdagens rutefly fikk landet i Longyearbyen, var et lykketreff for flyselskapet. 

– Det var en kombinasjon av faglig dyktighet og flaks. Dersom ruteflyet ikke hadde fått landet, hadde vi fått et problem. Da ville vi ikke hatt hotellkapasitet om også disse måtte overnatte i Tromsø, sier Lindberg.

Han sier det er sjelden at passasjerer må tilbringe to netter i Tromsø i påvente av å komme til Svalbard.

– Dette skjer ikke ofte, og det er beklagelig. Men det har skjedd før, og det vil nok skje igjen, sier Lindberg.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!