Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flyr igjen i dag

 

Flyr igjen i dag

Lufttransport har nå reparert et av to fly, og vil i dag fly til Svea, dersom været tillater det. Dette vil bli den første flyvingen til Lufttransport siden fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var forrige fredag begge flyene til Lufttransport ble satt på bakken.
– Det ene flyet har vært på fastlandet for hovedvedlikehold, det andre flikk derfor mye slitasje, ettersom det er det eneste som har operert fra Longyearbyen, og måtte settes på bakken fredag ettermiddag, sier basesjef i Longyearbyen Robert Johansen.
Mannskapene hos Lufttransport har den siste uken jobbet på spreng med å reparere de to flyene, og har hentet opp en ekspert fra Danmark og deler fra USA.

I kveld er det ene flyet klart for avreise til Svea, men dårlig vær både i Longyearbyen og Svea har utsatt avgangen som skulle ha vært klokken 16.00 Ny melding vil bli gitt klokken 17.00 i ettermiddag.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!