Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flyplassen åpen igjen

Svalbard lufthavn er åpen igjen for flytrafikk, men stenger dersom forholdene forverrer seg igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.01.2010 kl 12:18

– Vi fikk et lite opphold der rullebanen tørket og isen begynte å holde på sanda igjen, så i øyeblikket er vi forsåvidt glade, sier lufthavnsjef Ole M. Rambech.

Ekstremt glatt

Fredag var det ingen fly som kunne lande eller ta av i Longyearbyen på grunn av en ekstremt glatt rullebane. Både postflyet og SAS-flyet fra Tromsø var innstilt. Da flyplassen ble åpnet igjen i 09-tiden i morges, satte SAS opp et ekstrafly for passasjerene som var blitt forsinket.

– De som strandet i Tromsø har kommet seg opp, og de som skulle reist fra Longyearbyen i går reiser ned med dette flyet, sier Rambech.

Dårlige prognoser

Heller ikke Lufttransport kunne fly fredag. I dag har de fløyet fra flyplassen åpnet og har bare én tur igjen til Svea før de er à jour.   

Værprognosene er imidlertid ikke gode for dagene framover. 

– Vi har ikke noen planlagte flyvninger før i morgen ettermiddag, men vi kan bli nødt til å stenge flyplassen på nytt. Akkurat nå har det begynt å regne igjen, sier Rambech. 

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!