Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flykaoset fortsetter

Ingen passasjerer vil ankomme terminalen i Longyearbyen i dag. Alle fly er foreløpig innstilt. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Flykaoset fortsetter

Heller ikke i dag kommer SAS-flyet til Longyearbyen. To ekstrafly er satt opp for å ta unna passasjerene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.01.2010 kl 12:56

– Flyet i dag er innstilt. De som kom til Tromsø fra Oslo og skulle videre til Longyearbyen blir sendt tilbake til Oslo på grunn av sprengt hotellkapasitet i Tromsø, sier Yngve Ryel som er vaktsjef i SAS Ground Services (SGS) i Tromsø.

Årsaken til at flyet ikke kommer er været i Longyearbyen. Vind og snøfokk gjør forholdene på flyplassen vanskelige.

Ekstrafly

Ryel forteller at det er satt opp ekstrafly til og fra Tromsø i kveld.

– Hvor sannsynlig er det at kveldsflyet kommer til å gå?

– Flyet er satt opp klokken 21.20 fra Tromsø og per nå skal det gå som normalt, sier Ryel.

Han forteller at det også blir satt opp ekstrafly i morgen, til samme tid som flyet går ellers i uka. Det flyet vil gå fra Oslo via Tromsø og videre til Longyearbyen.

Tilbake til Oslo

I overkant av 150 personer skulle til Longyearbyen med flyet i dag. 100 av dem er i Tromsø mens rundt 50 er returnert til Oslo fordi det ikke var plass til dem på hotellene i Tromsø.

– Natt til i dag hadde vi 60-70 passasjerer på hotell rundt omkring i byen. Kapasiteten er helt sprengt. Vi benyttet også forsvaret sitt overnattingssted til innkvartering, sier Ryel.

137 venter

I Longyearbyen er det totalt 137 passasjerer som ønsker å forlate øya. Tallet omfatter både de som skulle ha reist i går og de som hadde booket fly til i dag.

– Om det går fly til Tromsø i kveld er det plass til alle, men det er ikke overnattingsmuligheter der, så vi vil høre med hver enkelt passasjer om de vil være med flyet, sier Lise Eriksen som er seniorkonsulent i SGS i Longyearbyen.

Ask er her

Dagens postfly er også innstilt på grunn av været, det samme er sveaflyet. Det er stormen Ask som er kommet til Longyearbyen.

– Det er nordsiden av Ask vi har her nå. Det blir nok vind i morgen også, men ikke like mye som i Tromsø og ikke mer enn i dag, sier Torgeir Mørk som er meteorologikonsulent ved flyplassen.

I dag er det sørøstlig vind, 33 knop i styrke, litt på tvers av banen. 

– Det er snø og snøfokk og 700 meter sikt på banen, sier Mørk.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!