Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flyet kommer ikke

Regn på våt rullebane gjorde landingsforholdene vanskelige i Longyearbyen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Flyet kommer ikke

SAS-flyet til og fra Longyearbyen er kansellert torsdag. Våt is og sterk sidevind gjorde landingsforholdene for krevende.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2015 kl 15:52

Flyplassjef Morten Ulsnes i Avinor i Longyearbyen bekrefter at fastlandsflyet i dag er kansellert.

– Det var ikke så greie forhold her i dag. Det regner på kald bakke og da har vi våt is i tillegg til sterk sidevind, sier han.

Også dagens postfly er kansellert, og Lufttransports fly har stått på bakken.

Det har ikke lyktes Svalbardposten å få kontakt med noen fra SAS eller SAS Ground Services. Det er derfor uklart hvor mange som skulle ha vært med flyet og om det blir satt opp ekstrafly.

Forsinket avis
Svalbardposten skulle vært med SAS flyet torsdag. Avisen ser derfor ut til å bli forsinket ut til abonnenter og utsalgssteder i Longyearbyen fredag, dersom det ikke settes opp ekstrafly.

– Det er beklagelig at avisa blir forsinket til Svalbard og at den dermed kommer senere til postbokser og utsalgssteder. Det kan vi dessverre ikke gjøre så mye med, men vi skal sørge for at den blir distribuert umiddelbart når flyet med Svalbard-opplaget forhåpentligvis kommer fredag, sier redaktør Eirik Palm i Svalbardposten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!