Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flyene har landet

 

Flyene har landet

Både dagens passasjerfly og postflyet har landet, men passasjerene som har ventet i Tromsø siden tirsdag vet foreløpig ikke når de kommer til byen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Avgjørelsen om det vil bli satt opp ekstrafly fra Tromsø til Longyearbyen for passasjerene som har sittet værfast siden tirsdag, vil ifølge SAS Groundservices i Longyearbyen bli tatt etter at dagflyet har tatt av fra Longyearbyen torsdag ettermiddag.
Torsdagsflyet var fullt og hadde ikke plass til de uheldige passasjerene som de siste dagene har bodd på hotell i Tromsø.

Lang ventetid
Da tirsdagsflyet ble kansellert ble det raskt satt opp ekstrafly som skulle gå til vanlig tid onsdag ettermiddag. På grunn av sidevind og glatt rullebane ble også det kansellert. Natt til torsdag forsøkte SAS Norge igjen, men flyet som skulle ha gått 04.00 fra Longyearbyen måtte også innstilles. Passasjerene hadde sjekket inn, og bagasjen var ombord i flyet da kontrabeskjeden kom.

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!