Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flyene har landet

 

Flyene har landet

Både dagens passasjerfly og postflyet har landet, men passasjerene som har ventet i Tromsø siden tirsdag vet foreløpig ikke når de kommer til byen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Avgjørelsen om det vil bli satt opp ekstrafly fra Tromsø til Longyearbyen for passasjerene som har sittet værfast siden tirsdag, vil ifølge SAS Groundservices i Longyearbyen bli tatt etter at dagflyet har tatt av fra Longyearbyen torsdag ettermiddag.
Torsdagsflyet var fullt og hadde ikke plass til de uheldige passasjerene som de siste dagene har bodd på hotell i Tromsø.

Lang ventetid
Da tirsdagsflyet ble kansellert ble det raskt satt opp ekstrafly som skulle gå til vanlig tid onsdag ettermiddag. På grunn av sidevind og glatt rullebane ble også det kansellert. Natt til torsdag forsøkte SAS Norge igjen, men flyet som skulle ha gått 04.00 fra Longyearbyen måtte også innstilles. Passasjerene hadde sjekket inn, og bagasjen var ombord i flyet da kontrabeskjeden kom.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!