Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fløy pasient rett ned til fastlandet

Redningshelikopteret til Sysselmannen fløy søndag ned til Tromsø med pasient. Det er svært sjelden. Illustrasjonsbildet er tatt i en annen sammenheng på vei til Ny-Ålesund. FOTO: Eirik Palm

Fløy pasient rett ned til fastlandet

Ikke tid til å vente på ambulanseflyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2014 kl 16:26

Kvart på ni søndag morgen fikk politiet melding om en hjertepasient ombord på en båt omlag 70 nautiske mil øst for Bjørnøya, og helikopteret ble sendt av gårde med lege og sykepleier fra Longyearbyen sykehus. Fremme hos pasienten vurderte legen at det ikke var tid til å fly pasienten tilbake til Longyearbyen, for der å bli hentet av ambulanseflyet, slik praksisen normalt er.

Det ble også raskt klart at maskinene fra 330-skvadronen ikke kunne utføre oppdraget. Dermed ble AS332-L1-maskinen tanket opp før den satte kursen for Tromsø og UNN. Turen er omlag 1.200 kilometer én vei.

Sysselmannsførstebetjent Per Andreassen har ikke opplevd at redningshelikopteret har fløyet pasienter til Tromsø i løpet av sine nesten seks år i tjeneste.

- Det er en ganske lang tur, men legens vurdering var at det var viktig å få ham til sykehus fortest mulig. Det viser at vi har en ganske god rekkevidde på helikoptrene, han.

Sysselmannen har et drivstoffdepot på Bjørnøya, som gjør det mulig å foreta slike flygninger.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!