Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fløy pasient rett ned til fastlandet

Redningshelikopteret til Sysselmannen fløy søndag ned til Tromsø med pasient. Det er svært sjelden. Illustrasjonsbildet er tatt i en annen sammenheng på vei til Ny-Ålesund. FOTO: Eirik Palm

Fløy pasient rett ned til fastlandet

Ikke tid til å vente på ambulanseflyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2014 kl 16:26

Kvart på ni søndag morgen fikk politiet melding om en hjertepasient ombord på en båt omlag 70 nautiske mil øst for Bjørnøya, og helikopteret ble sendt av gårde med lege og sykepleier fra Longyearbyen sykehus. Fremme hos pasienten vurderte legen at det ikke var tid til å fly pasienten tilbake til Longyearbyen, for der å bli hentet av ambulanseflyet, slik praksisen normalt er.

Det ble også raskt klart at maskinene fra 330-skvadronen ikke kunne utføre oppdraget. Dermed ble AS332-L1-maskinen tanket opp før den satte kursen for Tromsø og UNN. Turen er omlag 1.200 kilometer én vei.

Sysselmannsførstebetjent Per Andreassen har ikke opplevd at redningshelikopteret har fløyet pasienter til Tromsø i løpet av sine nesten seks år i tjeneste.

- Det er en ganske lang tur, men legens vurdering var at det var viktig å få ham til sykehus fortest mulig. Det viser at vi har en ganske god rekkevidde på helikoptrene, han.

Sysselmannen har et drivstoffdepot på Bjørnøya, som gjør det mulig å foreta slike flygninger.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!