Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fløy pasient rett ned til fastlandet

Redningshelikopteret til Sysselmannen fløy søndag ned til Tromsø med pasient. Det er svært sjelden. Illustrasjonsbildet er tatt i en annen sammenheng på vei til Ny-Ålesund. FOTO: Eirik Palm

Fløy pasient rett ned til fastlandet

Ikke tid til å vente på ambulanseflyet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2014 kl 16:26

Kvart på ni søndag morgen fikk politiet melding om en hjertepasient ombord på en båt omlag 70 nautiske mil øst for Bjørnøya, og helikopteret ble sendt av gårde med lege og sykepleier fra Longyearbyen sykehus. Fremme hos pasienten vurderte legen at det ikke var tid til å fly pasienten tilbake til Longyearbyen, for der å bli hentet av ambulanseflyet, slik praksisen normalt er.

Det ble også raskt klart at maskinene fra 330-skvadronen ikke kunne utføre oppdraget. Dermed ble AS332-L1-maskinen tanket opp før den satte kursen for Tromsø og UNN. Turen er omlag 1.200 kilometer én vei.

Sysselmannsførstebetjent Per Andreassen har ikke opplevd at redningshelikopteret har fløyet pasienter til Tromsø i løpet av sine nesten seks år i tjeneste.

- Det er en ganske lang tur, men legens vurdering var at det var viktig å få ham til sykehus fortest mulig. Det viser at vi har en ganske god rekkevidde på helikoptrene, han.

Sysselmannen har et drivstoffdepot på Bjørnøya, som gjør det mulig å foreta slike flygninger.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!