Fløy pasient rett ned til fastlandet

Ikke tid til å vente på ambulanseflyet.

Redningshelikopteret til Sysselmannen fløy søndag ned til Tromsø med pasient. Det er svært sjelden. Illustrasjonsbildet er tatt i en annen sammenheng på vei til Ny-Ålesund.
Publisert

Kvart på ni søndag morgen fikk politiet melding om en hjertepasient ombord på en båt omlag 70 nautiske mil øst for Bjørnøya, og helikopteret ble sendt av gårde med lege og sykepleier fra Longyearbyen sykehus. Fremme hos pasienten vurderte legen at det ikke var tid til å fly pasienten tilbake til Longyearbyen, for der å bli hentet av ambulanseflyet, slik praksisen normalt er.

Det ble også raskt klart at maskinene fra 330-skvadronen ikke kunne utføre oppdraget. Dermed ble AS332-L1-maskinen tanket opp før den satte kursen for Tromsø og UNN. Turen er omlag 1.200 kilometer én vei.

Sysselmannsførstebetjent Per Andreassen har ikke opplevd at redningshelikopteret har fløyet pasienter til Tromsø i løpet av sine nesten seks år i tjeneste.

- Det er en ganske lang tur, men legens vurdering var at det var viktig å få ham til sykehus fortest mulig. Det viser at vi har en ganske god rekkevidde på helikoptrene, han.

Sysselmannen har et drivstoffdepot på Bjørnøya, som gjør det mulig å foreta slike flygninger.

Powered by Labrador CMS