Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fløy i veien for SAS-flyet

Det russiske helikopteret krysset foran og under SAS-flyet, som var på vei inn for landing. FOTO: Line N. Ylvisåker

Fløy i veien for SAS-flyet

Et SAS-fly måtte gjøre et avbrudd i landingen forrige måned da russernes helikopter krysset kursen like ved flyplassen. Hendelsen er innrapportert til Luftfartstilsynet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det russiske helikopteret fra Kapp Heer var underveis til flyplassen i Longyearbyen samtidig som SAS-maskinen kom inn Isfjorden søndag 14. oktober. I det SAS-flyet er i ferd med å lande krysser helikopteret foran og under flyet.
– Det kapteinen har rapportert er at han så helikopteret, og at han stanset sin gjennomsynking for å være sikker på å ha full kontroll over situasjonen, sier flygesjef Håvard Vestgren i SAS Norge.

Rapportert
Vestgren sier videre at slike hendelser blir rutinemessige rapportert, men at det ikke var umiddelbar kollisjonsfare. Han kjenner ikke til hvor stor avstanden var fram til helikopteret da det krysset kursen til flyet.

Alvorlig hendelse
Underdirektør Karl Flesland i Luftfartstilsynet sier at russerne har tatt saken meget alvorlig, men han vil ikke kommentere hvor alvorlig tilsynet ser på saken før den er ferdigbehandlet.
– Det er mange parter involvert, og vi vil ha opplysninger fra alle. Slike saker tar tid, derfor vil jeg ikke på dette tidspunkt gå ut med hvor alvorlig vi ser på saken. Det er ikke noe hemmelighetskremmeri fra vår side, men saken er ikke ferdigbehandlet, understreker Flesland.

Luftfartstilsynet
Saken er foreløpig ikke rapportert til Statens havarikommisjon for transport. Det henger sammen med at rapporteringssystemet ble endret i sommer, og at kun alvorlige hendelser og ulykker blir rapportert til havarikommisjonen. Så lenge det ikke var overhengende kollisjonsfare blir slike saker, klassifisert som en «hendelse», i første omgang behandlet av Luftfartstilsynet.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!