Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fløy i veien for SAS-flyet

Det russiske helikopteret krysset foran og under SAS-flyet, som var på vei inn for landing. FOTO: Line N. Ylvisåker

Fløy i veien for SAS-flyet

Et SAS-fly måtte gjøre et avbrudd i landingen forrige måned da russernes helikopter krysset kursen like ved flyplassen. Hendelsen er innrapportert til Luftfartstilsynet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det russiske helikopteret fra Kapp Heer var underveis til flyplassen i Longyearbyen samtidig som SAS-maskinen kom inn Isfjorden søndag 14. oktober. I det SAS-flyet er i ferd med å lande krysser helikopteret foran og under flyet.
– Det kapteinen har rapportert er at han så helikopteret, og at han stanset sin gjennomsynking for å være sikker på å ha full kontroll over situasjonen, sier flygesjef Håvard Vestgren i SAS Norge.

Rapportert
Vestgren sier videre at slike hendelser blir rutinemessige rapportert, men at det ikke var umiddelbar kollisjonsfare. Han kjenner ikke til hvor stor avstanden var fram til helikopteret da det krysset kursen til flyet.

Alvorlig hendelse
Underdirektør Karl Flesland i Luftfartstilsynet sier at russerne har tatt saken meget alvorlig, men han vil ikke kommentere hvor alvorlig tilsynet ser på saken før den er ferdigbehandlet.
– Det er mange parter involvert, og vi vil ha opplysninger fra alle. Slike saker tar tid, derfor vil jeg ikke på dette tidspunkt gå ut med hvor alvorlig vi ser på saken. Det er ikke noe hemmelighetskremmeri fra vår side, men saken er ikke ferdigbehandlet, understreker Flesland.

Luftfartstilsynet
Saken er foreløpig ikke rapportert til Statens havarikommisjon for transport. Det henger sammen med at rapporteringssystemet ble endret i sommer, og at kun alvorlige hendelser og ulykker blir rapportert til havarikommisjonen. Så lenge det ikke var overhengende kollisjonsfare blir slike saker, klassifisert som en «hendelse», i første omgang behandlet av Luftfartstilsynet.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!