Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere utlendinger på Svalbard

Thailenderne er det nest største folkegruppen i Longyearbyen. Her fra festivalen Loy Krathong der barn viste dans fra landet. FOTO: Anders Fjellestad

Flere utlendinger på Svalbard

Årets første seks måneder har vi blitt 16 personer flere på Svalbard. Utlendinger står for hele økningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2014 kl 16:26

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det 1. juli i år var det registrert 2.562 bosatte på Svalbard. Av disse bodde 2.118 i de norske bosettingene, 434 i de russiske og 10 på den polske forskningsstasjonen i Hornsund.

Fra 1. januar 2014 har det vært en økning i folketallet på Svalbard på 16 personer. Det er utlendinger i de norske bosettingene som står for hele økningen, det har blitt 19 flere av dem i løpet av halvåret.

Ifølge SSB er det blitt 56 prosent flere utlendinger siden utgangen av 2008.

I løpet av fem og et halvt år, har tallet på utlendinger steget fra 293 til 457. Det tilsvarer en økning fra 14 til 22 prosent.

Flere nordmenn flyttet
Også i de norske bosettingene har det blitt flere utlendinger. 167 personer flyttet til de norske bosettingene i løpet av første halvår, 61 av dem var utlendinger. I samme tidsrom flyttet 158 personer ut, av disse var 39 utlendinger. Altså ga flyttingene de norske bosettingene 22 flere utlendinger og 13 færre norske innbyggere.

1 661 personer i de norske bosettingene har bakgrunn fra fastlands-Norge, de utgjorde dermed 65 prosent av totalen.

Ti barn
Innen 1. juli i år ble det født ti barn av mødre med bostedsadresse i de norske bosettingene på Svalbard, ni av barna hadde mor med bakgrunn fra fastlands-Norge.

Flest fra Thailand og Sverige
Det bor folk fra 44 land i Longyearbyen og Ny-Ålesund. Flertallet av utlendingene, 289 personer, hadde bakgrunn fra Europa. Her utgjør de 95 svenskene den største gruppen.

139 kommer fra Asia, av dem er 107 thailendere. 17 personer kommer fra Sør-Amerika. I tillegg var det 6 personer fra Nord-Amerika og 5 fra Australia.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!