Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere turister til Svalbard

Flere turister: Visit Svalbard har registert en økning i antall overnattingsdøgn første halvår i år, fra tilsvarende periode i 2014. FOTO: John Christian Nygaard

Flere turister til Svalbard

Visit Svalbards tall viser at det stadig er et økende antall turister som besøker Svalbard.

Tekst:

Publisert:

– Statistikken for overnattingsdøgn første halvår i 2015 viser at vi også i år har hatt en jevn og fin økning, sier Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Visit Svalbard, i en epost.

Fra januar til juni er det registrert 73.281 såkalte gjestedøgn ved overnattingsstedene i Longyearbyen, Barentsburg og Pyramiden.
Tallene inkluderer også Trust Arcticugols overnattingssteder, som startet sin registrering i januar i år. Totalt har det vært en økning på 17 prosent fra samme tidsperiode i 2014.

– Det er svært gledelig at vi nå også fanger opp tallene i Barentsburg og Pyramiden, men da vil selvfølgelig også noe av veksten være påvirket av dette, sier Brunvoll, og fortsetter:

– For foretakene i Longyearbyen har det likevel vært en vekst på over 15 prosent fra samme periode, hvis man ser bort ifra tallene fra Trust Arcticugols.

Nordlys
Den største utfordringen er å få turistene til å legge turen til Svalbard i perioden november til januar.
Årets tall for januar viser at det kun var 4.360 overnattingsdøgn den måneden. Til sammenligning var det 10.121 overnattingsdøgn i februar, som var nest dårligste måned så langt i år. April ble halvårets beste, med 17.266 overnattingsdøgn.

– Det er fortsatt en del utfordringer rundt deler av mørketiden, men vi satser videre på å få flere gjester hit denne perioden, sier Brunvoll og fortsetter:

– Det gjør vi blant annet gjennom å fokusere på nordlys. Vi kommer derfor til å gjennomføre et nordlyskurs med Visit Tromsø i september.

Nytt prosjekt
Brunvoll mener det er mye bra som skjer i Longyearbyen i forhold til turismen, men sier det også finnes en del forbedringspunkter som man nå tar tak i.

Blant annet jobbes det med et prosjekt som kalles «Longyearbyen opplevelse». Det tar for seg hvordan man bedre kan tilrettelegge for turistene som besøker byen.

– Det handler om hvordan man skal forstå byen, hvor man skal bevege seg og stoppe opp. Vi håper å få byen til å fungere bedre for turistene som er her. Det er mye bra aktivitet her, men Longyearbyen har fortsatt mye å hente.

Se bildet større

Reiselivssjef: Ronny Brunvoll er reiselivssjef i Visit Svalbard. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!