Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere turister til Svalbard

Flere turister: Visit Svalbard har registert en økning i antall overnattingsdøgn første halvår i år, fra tilsvarende periode i 2014. FOTO: John Christian Nygaard

Flere turister til Svalbard

Visit Svalbards tall viser at det stadig er et økende antall turister som besøker Svalbard.

Tekst:

Publisert:

– Statistikken for overnattingsdøgn første halvår i 2015 viser at vi også i år har hatt en jevn og fin økning, sier Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Visit Svalbard, i en epost.

Fra januar til juni er det registrert 73.281 såkalte gjestedøgn ved overnattingsstedene i Longyearbyen, Barentsburg og Pyramiden.
Tallene inkluderer også Trust Arcticugols overnattingssteder, som startet sin registrering i januar i år. Totalt har det vært en økning på 17 prosent fra samme tidsperiode i 2014.

– Det er svært gledelig at vi nå også fanger opp tallene i Barentsburg og Pyramiden, men da vil selvfølgelig også noe av veksten være påvirket av dette, sier Brunvoll, og fortsetter:

– For foretakene i Longyearbyen har det likevel vært en vekst på over 15 prosent fra samme periode, hvis man ser bort ifra tallene fra Trust Arcticugols.

Nordlys
Den største utfordringen er å få turistene til å legge turen til Svalbard i perioden november til januar.
Årets tall for januar viser at det kun var 4.360 overnattingsdøgn den måneden. Til sammenligning var det 10.121 overnattingsdøgn i februar, som var nest dårligste måned så langt i år. April ble halvårets beste, med 17.266 overnattingsdøgn.

– Det er fortsatt en del utfordringer rundt deler av mørketiden, men vi satser videre på å få flere gjester hit denne perioden, sier Brunvoll og fortsetter:

– Det gjør vi blant annet gjennom å fokusere på nordlys. Vi kommer derfor til å gjennomføre et nordlyskurs med Visit Tromsø i september.

Nytt prosjekt
Brunvoll mener det er mye bra som skjer i Longyearbyen i forhold til turismen, men sier det også finnes en del forbedringspunkter som man nå tar tak i.

Blant annet jobbes det med et prosjekt som kalles «Longyearbyen opplevelse». Det tar for seg hvordan man bedre kan tilrettelegge for turistene som besøker byen.

– Det handler om hvordan man skal forstå byen, hvor man skal bevege seg og stoppe opp. Vi håper å få byen til å fungere bedre for turistene som er her. Det er mye bra aktivitet her, men Longyearbyen har fortsatt mye å hente.

Se bildet større

Reiselivssjef: Ronny Brunvoll er reiselivssjef i Visit Svalbard. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!