Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Tydelig at mange gir på:

Flere stoppet for råkjøring på veien mot flyplassen

Sysselmannen hadde trafikkontroll.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.06.2015 kl 15:52

22 biler ble i dag stanset i en sysselmannkontroll ved Bykaia, langs veien til flyplassen. Av disse var det flere som fikk muntlig pålegg for råkjøring.

– De hadde åpenbart for høy fart. Det er viktig å presisere at 50-sonen går forbi Bykaia, men det tydelig at mange gir på etter å ha passert sysselmannsgarasjen, sier førstebetjent Vidar Arnesen.

Etter å ha fått en rekke klager fra publikum på høy hastighet, varslet Sysselmannen i forrige uke at de vil ha ekstra oppsyn på strekningen framover.

– Og det er spesielt viktig at folk holder fartsgrensa nå som det er mange turister til fots langs veien, sier Arnesen.

– Denne gangen ga vi bare muntlige pålegg, men om vi registrerer at fartsgrensene fortsatt ikke blir tatt hensyn til, må vi bøtelegge, legger han til.

I tillegg til råkjøring var det flere sjåfører som fikk muntlige pålegg for manglende førerkort og «dårlig bruk av bilbelte».

– Det finnes én god og én dårlig måte å bruke beltet på, sier Arnesen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!