Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere sørpeskred

Veien ut mot flyplassen er stengt ved Energiverket. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Flere sørpeskred

Bydrift stengte flere veier etter en rekke sørpeskred rundt Longyearbyen onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2013 kl 13:14

Varm vind gjorde det uvanlig varmt på Nordenskiöld Land onsdag. Varmen utløste en rekke sørpeskred i Longyearbyen-området.

Flere stengte veier

Torsdag morgen var Gruve 7-veien fremdeles stengt for tyngre kjøretøyer fra Svalbard Snøscooterutleie og østover. Vannmassene har vasket ut veien på flere steder i Adventdalen, opplyste Bydrift. Utover formiddagen ble veien åpnet igjen slik at kulltransporten kunne gå som normalt.

Imidlertid er veien inn mot Gruve 5 stengt. I tillegg er veien til flyplassen stengt ved Energiverket. I stedet er det omkjøring til flyplassen via havneområdet.

– Det har blant annet gått sørpeskred ved byhundegården, og i nærheten av Energiverket, sa Marianne Aasen, daglig leder i Bydrift, onsdag formiddag.

Undersøkte fra lufta

Bydrift gjorde en rekke undersøkelser av skredpunkter i løpet av onsdagen. Blant annet dro de ut med Sysselmannen i helikopter for å vurdere ytterligere skredfare.

Bydrift oppfordrer folk om å være forsiktige når de ferdes utenfor byen, og ber folk om ikke å benytte Burmaveien inntil videre.

Det var uvanlig varmt på Nordenskiöld Land onsdag, med temperaturer på 10 til 15 varmegrader. Ved Svalbard lufthavn ble den høyeste temperaturen målt til 10,7 varmegrader. Svea noterte 12,3 varmegrader som makstemperatur.

Faktaboks

Situasjonen torsdag formiddag:

• Gruve 7-veien: Stengt for lastebiler
• Gruve 3-veien: Åpnet
• Endalsveien til Gruve 5: Stengt
• Strandveien (til flyplassen): Omkjøring via havneområdet
• Unngå å bruke Burmaveien inntil videre

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!