Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere sørpeskred

Veien ut mot flyplassen er stengt ved Energiverket. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Flere sørpeskred

Bydrift stengte flere veier etter en rekke sørpeskred rundt Longyearbyen onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2013 kl 13:14

Varm vind gjorde det uvanlig varmt på Nordenskiöld Land onsdag. Varmen utløste en rekke sørpeskred i Longyearbyen-området.

Flere stengte veier

Torsdag morgen var Gruve 7-veien fremdeles stengt for tyngre kjøretøyer fra Svalbard Snøscooterutleie og østover. Vannmassene har vasket ut veien på flere steder i Adventdalen, opplyste Bydrift. Utover formiddagen ble veien åpnet igjen slik at kulltransporten kunne gå som normalt.

Imidlertid er veien inn mot Gruve 5 stengt. I tillegg er veien til flyplassen stengt ved Energiverket. I stedet er det omkjøring til flyplassen via havneområdet.

– Det har blant annet gått sørpeskred ved byhundegården, og i nærheten av Energiverket, sa Marianne Aasen, daglig leder i Bydrift, onsdag formiddag.

Undersøkte fra lufta

Bydrift gjorde en rekke undersøkelser av skredpunkter i løpet av onsdagen. Blant annet dro de ut med Sysselmannen i helikopter for å vurdere ytterligere skredfare.

Bydrift oppfordrer folk om å være forsiktige når de ferdes utenfor byen, og ber folk om ikke å benytte Burmaveien inntil videre.

Det var uvanlig varmt på Nordenskiöld Land onsdag, med temperaturer på 10 til 15 varmegrader. Ved Svalbard lufthavn ble den høyeste temperaturen målt til 10,7 varmegrader. Svea noterte 12,3 varmegrader som makstemperatur.

Faktaboks

Situasjonen torsdag formiddag:

• Gruve 7-veien: Stengt for lastebiler
• Gruve 3-veien: Åpnet
• Endalsveien til Gruve 5: Stengt
• Strandveien (til flyplassen): Omkjøring via havneområdet
• Unngå å bruke Burmaveien inntil videre

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!