Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere skader seg

 

Flere skader seg

I fjor ble det gjennom­ført rekordmange redningsoppdrag på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2010 kl 08:00

Den lokale rednings­sentralen var involvert i 81 redningsaksjoner mot 72 året før, ifølge årsrapporten fra Sysselmannen.

– Det skyldes hovedsakelig at tallet på ambulanseoppdrag med helikopter har gått opp, sier sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard.

Flyr lenger

Lengden på ambulanseoppdragene har også økt, og var i fjor på rundt to timer i gjennomsnitt. Ifølge rapporten er årsaken flere lange oppdrag til havs under krevende forhold. Det lengste oppdraget var fra Longyearbyen til nordspissen av Grønland i juni. Redningsoppdraget hadde en varighet på nærmere ett døgn, og flytiden var på ti timer.

Tallet på andre typer redningsoppdrag holdt seg på samme nivå som året før. Antallet redningsoppdrag totalt sett er det høyeste siden 1997.

Mer arbeid

Arbeidsmengden til Sysselmannen øker også på andre områder. I fjor behandlet etaten 192 visumsøknader, noe som er en fortsettelse av en jevn økning. Tallet på personer som vil gifte seg hos Sysselmannen holder seg også høyt. 40 personer ble viet til ektefolk i fjor. Toppåret var i 2008, da 48 personer ble viet. 

Last ned vedlegg

Aarsrapport_2009.pdf

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!