Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere Miljøfyrtårn

Ryno Hansen (t.v) og Steingrim Hindseth mottar en sjekk fra lokalstyreleder Christin Kristoffesen (Ap), som eksta belønning etter å ha blitt godkjent som Miljøfyrtårn. FOTO: Privat

Flere Miljøfyrtårn

Flere bedrifter i Longyearbyen får status som Miljøfyrtårn.

Tekst:

Publisert:

Den fjerde i rekka er Imtech som fikk sertifiseringen den 8. mai.

– Som en overraskelse fikk vi i tillegg en gavesjekk på 5.000 kroner fra LL. Dette var fordi vi var en av de ti første som ble sertifisert, forteller daglig leder Ryno Hansen.

Tidligere har Basecamp, Sysselmannen, og Svalbard Husky blitt sertifiserterte.

Imtech er den eneste anleggsvirksomheten på Svalbard med godkjenningen.

– Dette er viktig for oss. Vi kan nå dokumentere at vi har fokus på ytremiljø og arbeidsmiljø, sier Hansen, som her står sammen med lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) og Steingrim Hindseth, som er verneombud i Imtech.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!