Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere kulturgodbiter til høsten

Lars Bremnes (nr. to f.v.) tar med seg Arnfinn Bergrabb, Terje Nohr og Petter Unstad for å spille konsert i Longyearbyen til høsten. FOTO: Brynjar Stabell Erdahl

Flere kulturgodbiter til høsten

Kultursjef Roger Zahl Ødegård håper å kunne by Longyearbyen på en fin høst med ulike kulturinnslag.

Lars Bremnes er en av de første artistene ut denne høsten.

– Jeg gleder meg veldig til å spille i Longyearbyen, og har hørt mye fint om Longyearbyen som musikkby.

Bremnes er en av artistene som skal bidra til at byens innbyggere og tilreisende skal få en fin høst med gode kulturopplevelser.

14. september spiller han med fullt band i Longyearbyen kulturhus:

Terje Nohr på gitar og Arnfinn Bergrabb på trommer, som begge blant annet også har spilt med Halvdan Sivertsen, og Petter Unstad fra bandet Kråkesølv på bass.

– Jeg tar med en kvartett med veldig bra folk og fine musikere, og jeg gleder meg til å få vise frem den gjengen, sier Bremnes.

Han forteller at konserten vil bestå av sanger fra den siste platen han slapp i 2015, «Himmel Nok Tel Alle», og en blanding av de beste låtene fra karrieren.

Stas å spille

Kvartetten fikk tidligere i vinter stor oppmerksomhet på nettet for låta «Elias sang», som handler om en flyktning. En sang som også har blitt oversatt til arabisk, engelsk og sveitsertysk.

– Det er veldig fint å få skrive og dele en sang som betyr noe for folk. Dette er originalbesetninga på sangen, så det blir en fin sjanse til å få høre den «live», sier Bremnes.

Han har tidligere spilt i Longyearbyen, under en minnemarkering for Utøya i 2012, men dette blir den første konserten Bremnes holder i Longyearbyen.

– Det er et publikum som er godt vant og har hatt mye besøk. Det er jo litt stas for folk å kunne dra til Svalbard og spille, sier Bremnes.

Svensk artist

Kultursjef Roger Zahl Ødegård tror også det blir en fin start på kulturhøsten.

– Lars er en kjent artist for mange og nå kommer han med band også. Vi prøvde også å få med søsknene Kari og Ola Bremnes, men det passet ikke denne gangen, så det får vi ha til gode, sier Zahl Ødegård.

Den svenske artisten Melissa Horn spiller også i Longyearbyen med band 6. september.

– Hun er en aktuell og kjent artist, som har spilt en del i Norge. Hun skal ut på en lengere turné og derfor kan vi tilby noe som er høyaktuelt, sier Zahl Ødegård, og fortsetter:

– Det bor jo også veldig mange svensker her, og vi håper på den samme gode stemninga som da Lars Winnerbäck var her for noen år siden.

Fra 27 til 30. oktober arrangeres også festivalen «Dark Season Blues» for fjortende gang, med rundt 15 norske og internasjonale bluesband. Under den tradisjonsrike festivalen, blir i følge arrangørenes nettside 17 arrangement fordelt på de fleste scener i Longyearbyen, med over 30 konserter totalt.

«Dark Season Blues» arrangeres av Longyearbyen Bluesklubb.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!