Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere interessert i Farmhamna

Fangststasjonen i Farmhamna i Forlandsundet. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Flere interessert i Farmhamna

Ifølge eier Hans Lund har mange meldt sin interesse for Farmhamna, men salgsprosessen tar tid.

Tekst:

Publisert:

Fangststasjonen i ble lagt ut for salg i sommer med budfrist 1. juli.

– Flere kjøpere har meldt seg, men ikke noe er klarlagt ennå. Jeg vet ikke om det blir klart i sommer, sier eier Hans Lund.

Han legger til at mange har meldt sin interesse, men prosessen tar tid siden blant annet Sysselmannen også har et ord med i saken.

Ingen frist
Sysselmann Odd Olsen Ingerø forteller at han ennå ikke har blitt informert om mulige kjøpere. Han har heller ikke satt noen endelig frist for når fangststasjonen skal være solgt.

– Det har jeg ikke sett noen grunn til siden de har sagt at de vil avhende stasjonen. Det tok lang tid med salget av Akseløya, og det vil nok ta lang tid denne gangen også, sier han.

Tidligere i år skrev Svalbardposten om tvistesaken mellom Hans Lund og Bjørn Henningsen, som begge mente de var eiere av Farmhamna. De inngikk forlik og skal nå selge stasjonen.

Andreas Rebnor Olsen har leid stasjonen og fangstet i Farmhamna de to siste sesongene, men avslutter nå fangstmannslivet.

Nøkkelord

Faktaboks

Kravene i fangsttillatelsen:

1. Formålet med oppføring av hytta er at den skal benyttes til næringsmessig overvintringsfangst.

2. Salg eller utleie av hytta kan kun skje til formål i samsvar med punkt 1, og etter overenskomst mellom hytteeier og Sysselmannen.

3. Dersom eier i mer enn tre påfølgende vintre ikke bruker hytta til overvintringsfangst, anses fangstvirksomheten som opphørt og hytta må selges til andre i samsvar med punkt 1 og 2 eller fjernes fra stedet og området ryddes. Alternativt vil hytta tilfalle staten vederlagsfritt.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!