Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere interessert i Farmhamna

Fangststasjonen i Farmhamna i Forlandsundet. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Flere interessert i Farmhamna

Ifølge eier Hans Lund har mange meldt sin interesse for Farmhamna, men salgsprosessen tar tid.

Fangststasjonen i ble lagt ut for salg i sommer med budfrist 1. juli.

– Flere kjøpere har meldt seg, men ikke noe er klarlagt ennå. Jeg vet ikke om det blir klart i sommer, sier eier Hans Lund.

Han legger til at mange har meldt sin interesse, men prosessen tar tid siden blant annet Sysselmannen også har et ord med i saken.

Ingen frist
Sysselmann Odd Olsen Ingerø forteller at han ennå ikke har blitt informert om mulige kjøpere. Han har heller ikke satt noen endelig frist for når fangststasjonen skal være solgt.

– Det har jeg ikke sett noen grunn til siden de har sagt at de vil avhende stasjonen. Det tok lang tid med salget av Akseløya, og det vil nok ta lang tid denne gangen også, sier han.

Tidligere i år skrev Svalbardposten om tvistesaken mellom Hans Lund og Bjørn Henningsen, som begge mente de var eiere av Farmhamna. De inngikk forlik og skal nå selge stasjonen.

Andreas Rebnor Olsen har leid stasjonen og fangstet i Farmhamna de to siste sesongene, men avslutter nå fangstmannslivet.

Nøkkelord

Faktaboks

Kravene i fangsttillatelsen:

1. Formålet med oppføring av hytta er at den skal benyttes til næringsmessig overvintringsfangst.

2. Salg eller utleie av hytta kan kun skje til formål i samsvar med punkt 1, og etter overenskomst mellom hytteeier og Sysselmannen.

3. Dersom eier i mer enn tre påfølgende vintre ikke bruker hytta til overvintringsfangst, anses fangstvirksomheten som opphørt og hytta må selges til andre i samsvar med punkt 1 og 2 eller fjernes fra stedet og området ryddes. Alternativt vil hytta tilfalle staten vederlagsfritt.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!