Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere biler har fått motorstopp

Diesel til sjøfart har havnet i tankene. FOTO: Christopher Engås

Flere biler har fått motorstopp

Nå er mysteriet løst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2016 kl 17:13

Kjøretøy som har fått fylt diesel mellom 19. februar og 17. mars risikerer få motorstopp. Årsaken er at det ble fylt lavkvalitetsdiesel til maritim bruk på tanken. Det skaper problemer for bilene i vinterkulda, og mange biler har stoppet.

– Det har gått bra i mange dager nær været har vært mildt, men plutselig har det blitt kaldere. Da kom også problemene, sier Frank Jakobsen, administrerende direktør i LNS Spitsbergen.

Han oppfordrer bileiere som har fylt diesel i den nevnte perioden om å kontakte Svalbard Auto for å få tømt tanken og fylt på nytt drivstoff.

Bakgrunnen er at LNSS lånte ut diesel til en annen aktør, som opererer i det maritime markedet. Da det lånte drivstoffet skulle levers tilbake med båt, skjedde misforståelsen. Diesel som var ment til båttrafikk og ikke kjøretøy, havnet i feil tank og deretter i dieselpumpa. Det gikk altså bra til det begynte å bli kaldt, men så fikk verkstedet flere henvendelser fra fortvilte bileiere.

– Vi skjønte heller ikke hva det var før vi begynte å se på resultatene og har fått Statoil til å se på dette, sier Jakobsen.

Nå vet de at det er snakk om diesel av dårlig kvalitet, og prøver ble i dag sendt med fly til fastlandet.

– Vi er enige med Statoil at folk skal få byttet diesel for å slippe problemer, sier han.

LNSS har etter 17. mars lagt om til en ny, ren tank med diesel av vinterkvalitet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!