Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjukstad-saken videre til lagmannsretten

 

Fjukstad-saken videre til lagmannsretten

Lagmannsretten vil behandle ankesaken mot Bjørn Fjukstad, men avviser å behandle anken over skyldspørsmålet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Driftsingeniør Bjørn Fjukstad i Store Norske ble i begynnelsen av februar dømt til 90 dager betinget fengsel og 30.000 kroner i bot. Fjukstad var ansvarlig driftsingeniør i Svea Nord 3. juli 2005 da en mann omkom og ti andre svimte av under oppfaringsarbeid.
Aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjels påstand var 90 dager fengselsstraff for Fjukstad. Han mente dommen i Nord-Troms tingrett var for mild og anket straffeutmålingen.
Fjukstads forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, var fornøyd med dommen og sa den gang at anke ikke var aktuelt.
Da aktor anket valgte imidlertid Lyngtveit å gjøre det samme, og anket både straffeutmålingen og skyldspørsmålet.
– Alt tatt i betraktning mener vi straffen var akseptabel, men når saken ble anket av påtalemyndigheten er det ikke unaturlig med en motanke, sier han.

Nektet fremmet
– Forsvarer anket fordi han mente ulykken ikke skyldtes grov uaktsomhet fra Fjukstads side. Det har nå lagmannsretten nektet å fremme, sier Hevnskjel.
Han er ikke overrasket over at anken over skyldspørsmålet ble avvist, men at straffeutmålingen er viktig å få avklart i høyere rettsinstans. Hevnskjel mener at dommen i tingretten er god nok til å brukes i ankesaken, og at det derfor ikke burde være nødvendig å innkalle vitner.
Advokat Lyngtveit på sin side sier at det ikke er usannsynlig at han vil innkalle vitner, men at det på langt nær vil være like omfattende som under behandlingen i tingretten i januar.
Statsadvokat Torstein Hevnskjel ser ikke bort fra at saken i neste omgang kan havne i Høyesterett.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!