Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjukstad-saken for lagmannsretten i mai

Statsadvokat Torstein Hevnskjel under behandligen av Fjukstad-saken i Nord-Troms tingrett i januar. FOTO: Birger Amundsen

Fjukstad-saken for lagmannsretten i mai

Anken på straffeutmålingen i saken mot driftsingeniør Bjørn Fjukstad behandles i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø i slutten av mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Driftsingeniør Bjørn Fjukstad i Store Norske ble i begynnelsen av februar dømt til 90 dager betinget fengsel og 30.000 kroner i bot i Nord-Troms tingrett. Straffeutmålingen ble anket av begge parter, mens Lagmannsretten avviste å behandle skyldspørsmålet.
Det er satt av tre dager i retten og 15 vitner er innkalt.

Ventilasjon
Selv om mange vitner må gå en ny runde i retten, sier statsadvokat Torstein Hevnskjel at saken ikke vil bli like omfattende som behandlingen i tingretten i januar.
– Vi har kuttet ut at noen igjen skal fortelle om selve ulykken. Anken vil dreie seg mye om at tingretten la for lite vekt på ventilasjonsforholdene i gruva, og dermed vil det bli det vesentligste i ankesaken, sier statsadvokat Hevnskjel.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!