Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjukstad-saken for lagmannsretten i mai

Statsadvokat Torstein Hevnskjel under behandligen av Fjukstad-saken i Nord-Troms tingrett i januar. FOTO: Birger Amundsen

Fjukstad-saken for lagmannsretten i mai

Anken på straffeutmålingen i saken mot driftsingeniør Bjørn Fjukstad behandles i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø i slutten av mai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Driftsingeniør Bjørn Fjukstad i Store Norske ble i begynnelsen av februar dømt til 90 dager betinget fengsel og 30.000 kroner i bot i Nord-Troms tingrett. Straffeutmålingen ble anket av begge parter, mens Lagmannsretten avviste å behandle skyldspørsmålet.
Det er satt av tre dager i retten og 15 vitner er innkalt.

Ventilasjon
Selv om mange vitner må gå en ny runde i retten, sier statsadvokat Torstein Hevnskjel at saken ikke vil bli like omfattende som behandlingen i tingretten i januar.
– Vi har kuttet ut at noen igjen skal fortelle om selve ulykken. Anken vil dreie seg mye om at tingretten la for lite vekt på ventilasjonsforholdene i gruva, og dermed vil det bli det vesentligste i ankesaken, sier statsadvokat Hevnskjel.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!