Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjukstad anker til Høyesterett

 

Fjukstad anker til Høyesterett

Bjørn Fjukstad har anket dommen på 60 dagers fengsel fra lagmannsretten til Høyesterett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Bjørn Fjukstad har anket over straffeutmålingen. Det som skjer videre er at Høyesteretts kjæremålsutvalg må ta stilling til om saken skal prosederes for Høyesterett, eller stoppe den, sier advokat Erling O. Lyngtveit.
Driftsingeniør Bjørn Fjukstad ble dømt til 90 dager betinget fengsel og 30.000 kroner i bot i Nord-Troms tingrett i januar. Da ankesaken var til behandling i Hålogaland lagmannsrett i mai ble dommen omgjort til 60 dager ubetinget fengselsstraff, mens boten utgikk.

Prinsipiell interesse
– Jeg skal være varsom med å gjette om saken kommer opp for Høyesterett, men det som er situasjonen er at ingen arbeidstaker tidligere er dømt til fengselsstraff for brudd på arbeidsmiljøloven. Det betyr at saken har en viss prinsipiell interesse og at det av den grunn er mer nærliggende at de vil se på saken, sier Lyngtveit.
Anken ble fremmet onsdag, samme dag som ankefristen utløp. Skyldspørsmålet ble endelig avgjort i dommen fra Nord-Troms tingrett.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!