Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjerner taggingen

Tommy Anderssen er i gang med å male over taggingen på flere steder i byen. FOTO: Christopher Engås

Fjerner taggingen

– Hvis det hadde vært logoen til Bodø/Glimt som ble sprayet på veggene, kunne jeg nesten forstått det. Men dette er jo bare stygt, sier Glimt-tilhenger og maler Tommy Anderssen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2016 kl 16:12

Maler Tommy Anderssen tok onsdag til med å fjerne en del av taggingen som ble påført flere bygninger i juli i år. Seks pumpehus tilhørende Longyearbyen lokalstyre er tilgriset med spraymaling. I tillegg er det tagget på deler av daganlegget til Gruve 2b, og på et par verneverdige bygg i Nybyen.

– I dag tar jeg pumpehusene, hvor det bare er å male over. Kanskje må jeg ha to strøk. Det blir verre med de verneverdige byggene i Nybyen, hvor det er tagget på ubehandlet treverk. Sammen med Sysselmannen skal vi forsøke å vaske veggene med spesialrens som vi får opp fra fastlandet, sier Anderssen.

Det var i slutten av juli at en 30 år gammel tysk mann ble pågrepet og mistenkt for å stå bak taggingen i Longyearbyen. Skribleriene på de forskjellige veggene refererte til fotballaget SG Dynamo Dresden som spiller på nivå to i Tyskland. Mannen var ikke samarbeidsvillig i avhør, og nektet for å ha stått bak ugjerningene. Dette til tross for at politiet fant indisier som tyskproduserte spraymalingsbokser i mannens bagasje. Han nektet å vedta et forelegg på 6.000 kroner og et erstatningskrav på 15.000 kroner, og må derfor møte i retten på et senere tidspunkt.

Maler Anderssen klarer alltid å finne et artig moment i hverdagen. Så også når han maler over tagging.

– Tenk å tagge med et fotballag fra tysk nivå to. De er jo ikke gode en gang. Hvis det hadde vært Bodø/Glimt kunne jeg nesten forstått det, flirer Tommy Anderssen.

– He he. Da måtte antagelig lokalstyret funnet en annen maler til å få fjernet taggingen, legger han til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!