Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjerner taggingen

Tommy Anderssen er i gang med å male over taggingen på flere steder i byen. FOTO: Christopher Engås

Fjerner taggingen

– Hvis det hadde vært logoen til Bodø/Glimt som ble sprayet på veggene, kunne jeg nesten forstått det. Men dette er jo bare stygt, sier Glimt-tilhenger og maler Tommy Anderssen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2016 kl 16:12

Maler Tommy Anderssen tok onsdag til med å fjerne en del av taggingen som ble påført flere bygninger i juli i år. Seks pumpehus tilhørende Longyearbyen lokalstyre er tilgriset med spraymaling. I tillegg er det tagget på deler av daganlegget til Gruve 2b, og på et par verneverdige bygg i Nybyen.

– I dag tar jeg pumpehusene, hvor det bare er å male over. Kanskje må jeg ha to strøk. Det blir verre med de verneverdige byggene i Nybyen, hvor det er tagget på ubehandlet treverk. Sammen med Sysselmannen skal vi forsøke å vaske veggene med spesialrens som vi får opp fra fastlandet, sier Anderssen.

Det var i slutten av juli at en 30 år gammel tysk mann ble pågrepet og mistenkt for å stå bak taggingen i Longyearbyen. Skribleriene på de forskjellige veggene refererte til fotballaget SG Dynamo Dresden som spiller på nivå to i Tyskland. Mannen var ikke samarbeidsvillig i avhør, og nektet for å ha stått bak ugjerningene. Dette til tross for at politiet fant indisier som tyskproduserte spraymalingsbokser i mannens bagasje. Han nektet å vedta et forelegg på 6.000 kroner og et erstatningskrav på 15.000 kroner, og må derfor møte i retten på et senere tidspunkt.

Maler Anderssen klarer alltid å finne et artig moment i hverdagen. Så også når han maler over tagging.

– Tenk å tagge med et fotballag fra tysk nivå to. De er jo ikke gode en gang. Hvis det hadde vært Bodø/Glimt kunne jeg nesten forstått det, flirer Tommy Anderssen.

– He he. Da måtte antagelig lokalstyret funnet en annen maler til å få fjernet taggingen, legger han til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!