Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fjerner taggingen

Tommy Anderssen er i gang med å male over taggingen på flere steder i byen. FOTO: Christopher Engås

Fjerner taggingen

– Hvis det hadde vært logoen til Bodø/Glimt som ble sprayet på veggene, kunne jeg nesten forstått det. Men dette er jo bare stygt, sier Glimt-tilhenger og maler Tommy Anderssen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2016 kl 16:12

Maler Tommy Anderssen tok onsdag til med å fjerne en del av taggingen som ble påført flere bygninger i juli i år. Seks pumpehus tilhørende Longyearbyen lokalstyre er tilgriset med spraymaling. I tillegg er det tagget på deler av daganlegget til Gruve 2b, og på et par verneverdige bygg i Nybyen.

– I dag tar jeg pumpehusene, hvor det bare er å male over. Kanskje må jeg ha to strøk. Det blir verre med de verneverdige byggene i Nybyen, hvor det er tagget på ubehandlet treverk. Sammen med Sysselmannen skal vi forsøke å vaske veggene med spesialrens som vi får opp fra fastlandet, sier Anderssen.

Det var i slutten av juli at en 30 år gammel tysk mann ble pågrepet og mistenkt for å stå bak taggingen i Longyearbyen. Skribleriene på de forskjellige veggene refererte til fotballaget SG Dynamo Dresden som spiller på nivå to i Tyskland. Mannen var ikke samarbeidsvillig i avhør, og nektet for å ha stått bak ugjerningene. Dette til tross for at politiet fant indisier som tyskproduserte spraymalingsbokser i mannens bagasje. Han nektet å vedta et forelegg på 6.000 kroner og et erstatningskrav på 15.000 kroner, og må derfor møte i retten på et senere tidspunkt.

Maler Anderssen klarer alltid å finne et artig moment i hverdagen. Så også når han maler over tagging.

– Tenk å tagge med et fotballag fra tysk nivå to. De er jo ikke gode en gang. Hvis det hadde vært Bodø/Glimt kunne jeg nesten forstått det, flirer Tommy Anderssen.

– He he. Da måtte antagelig lokalstyret funnet en annen maler til å få fjernet taggingen, legger han til.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!