Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fire har søkt om å få vaske

Rent og pent: Katja Burlutskaya og Nittaya Inyai sørger for at ansatte og studenter på Unis har det rent rundt seg. De jobber for ISS, som var det første lokale renholdsselskapet som søkte om godkjenning. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fire har søkt om å få vaske

1. september ble det forbudt å selge renhold uten godkjenning. Nå har Arbeidstilsynet begynt å håndheve reglene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 17:06

Så langt er det fire selskaper i Longyearbyen som har søkt Arbeidstilsynet om godkjenning som renholdsbedrift: ISS, AEO Fredheim, Nuttakit Sirirutwaraton og Sompong Haug.

Det er en ny forskrift som skal ivareta ansattes helse, sikkerhet og arbeidsmiljø som krever at alle renholdsbedrifter godkjennes av Arbeidstilsynet.

Da Svalbardposten skrev om saken i september, var det bare ISS som hadde søkt om slik godkjenning. Ifølge skattekontoret var det mellom 15 og 20 små vaskefirmaer i Longyearbyen.

Fire firmaer har søkt om godkjenning. Alle søknadene er under behandling, ifølge Arbeidstilsynets liste over godkjente bedrifter.

Fra 1. desember 2012 innebærer ordningen at alle bedrifter og offentlige etater som kjøper renholdstjenester, må sjekke om firmaet som vasker hos dem er oppført i renholdsregisteret på arbeidstilsynet.no. Enten som godkjent, eller med søknad under behandling. Er de ikke det, driver de ulovlig, og innkjøpere begår en straffbar handling ved å kjøpe tjenester av dem.

Både renholdsvirksomheter og innkjøpere som ikke har forholdene i orden, kan risikere pålegg og tvangsmulkt. Arbeidstilsynet starter kontrollene nå i desember.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!