Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fire har søkt om å få vaske

Rent og pent: Katja Burlutskaya og Nittaya Inyai sørger for at ansatte og studenter på Unis har det rent rundt seg. De jobber for ISS, som var det første lokale renholdsselskapet som søkte om godkjenning. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fire har søkt om å få vaske

1. september ble det forbudt å selge renhold uten godkjenning. Nå har Arbeidstilsynet begynt å håndheve reglene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 17:06

Så langt er det fire selskaper i Longyearbyen som har søkt Arbeidstilsynet om godkjenning som renholdsbedrift: ISS, AEO Fredheim, Nuttakit Sirirutwaraton og Sompong Haug.

Det er en ny forskrift som skal ivareta ansattes helse, sikkerhet og arbeidsmiljø som krever at alle renholdsbedrifter godkjennes av Arbeidstilsynet.

Da Svalbardposten skrev om saken i september, var det bare ISS som hadde søkt om slik godkjenning. Ifølge skattekontoret var det mellom 15 og 20 små vaskefirmaer i Longyearbyen.

Fire firmaer har søkt om godkjenning. Alle søknadene er under behandling, ifølge Arbeidstilsynets liste over godkjente bedrifter.

Fra 1. desember 2012 innebærer ordningen at alle bedrifter og offentlige etater som kjøper renholdstjenester, må sjekke om firmaet som vasker hos dem er oppført i renholdsregisteret på arbeidstilsynet.no. Enten som godkjent, eller med søknad under behandling. Er de ikke det, driver de ulovlig, og innkjøpere begår en straffbar handling ved å kjøpe tjenester av dem.

Både renholdsvirksomheter og innkjøpere som ikke har forholdene i orden, kan risikere pålegg og tvangsmulkt. Arbeidstilsynet starter kontrollene nå i desember.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!