Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fire har søkt om å få vaske

Rent og pent: Katja Burlutskaya og Nittaya Inyai sørger for at ansatte og studenter på Unis har det rent rundt seg. De jobber for ISS, som var det første lokale renholdsselskapet som søkte om godkjenning. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fire har søkt om å få vaske

1. september ble det forbudt å selge renhold uten godkjenning. Nå har Arbeidstilsynet begynt å håndheve reglene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 17:06

Så langt er det fire selskaper i Longyearbyen som har søkt Arbeidstilsynet om godkjenning som renholdsbedrift: ISS, AEO Fredheim, Nuttakit Sirirutwaraton og Sompong Haug.

Det er en ny forskrift som skal ivareta ansattes helse, sikkerhet og arbeidsmiljø som krever at alle renholdsbedrifter godkjennes av Arbeidstilsynet.

Da Svalbardposten skrev om saken i september, var det bare ISS som hadde søkt om slik godkjenning. Ifølge skattekontoret var det mellom 15 og 20 små vaskefirmaer i Longyearbyen.

Fire firmaer har søkt om godkjenning. Alle søknadene er under behandling, ifølge Arbeidstilsynets liste over godkjente bedrifter.

Fra 1. desember 2012 innebærer ordningen at alle bedrifter og offentlige etater som kjøper renholdstjenester, må sjekke om firmaet som vasker hos dem er oppført i renholdsregisteret på arbeidstilsynet.no. Enten som godkjent, eller med søknad under behandling. Er de ikke det, driver de ulovlig, og innkjøpere begår en straffbar handling ved å kjøpe tjenester av dem.

Både renholdsvirksomheter og innkjøpere som ikke har forholdene i orden, kan risikere pålegg og tvangsmulkt. Arbeidstilsynet starter kontrollene nå i desember.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!