Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fire har søkt om å få vaske

Rent og pent: Katja Burlutskaya og Nittaya Inyai sørger for at ansatte og studenter på Unis har det rent rundt seg. De jobber for ISS, som var det første lokale renholdsselskapet som søkte om godkjenning. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Fire har søkt om å få vaske

1. september ble det forbudt å selge renhold uten godkjenning. Nå har Arbeidstilsynet begynt å håndheve reglene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 17:06

Så langt er det fire selskaper i Longyearbyen som har søkt Arbeidstilsynet om godkjenning som renholdsbedrift: ISS, AEO Fredheim, Nuttakit Sirirutwaraton og Sompong Haug.

Det er en ny forskrift som skal ivareta ansattes helse, sikkerhet og arbeidsmiljø som krever at alle renholdsbedrifter godkjennes av Arbeidstilsynet.

Da Svalbardposten skrev om saken i september, var det bare ISS som hadde søkt om slik godkjenning. Ifølge skattekontoret var det mellom 15 og 20 små vaskefirmaer i Longyearbyen.

Fire firmaer har søkt om godkjenning. Alle søknadene er under behandling, ifølge Arbeidstilsynets liste over godkjente bedrifter.

Fra 1. desember 2012 innebærer ordningen at alle bedrifter og offentlige etater som kjøper renholdstjenester, må sjekke om firmaet som vasker hos dem er oppført i renholdsregisteret på arbeidstilsynet.no. Enten som godkjent, eller med søknad under behandling. Er de ikke det, driver de ulovlig, og innkjøpere begår en straffbar handling ved å kjøpe tjenester av dem.

Både renholdsvirksomheter og innkjøpere som ikke har forholdene i orden, kan risikere pålegg og tvangsmulkt. Arbeidstilsynet starter kontrollene nå i desember.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!