Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Finest vær rundt Longyearbyen

To snøskutere på vei ut Adventdalen i strålende solskinn fredag morgen. FOTO: Endre Stangeby

Finest vær rundt Longyearbyen

Været ser ut til å bli ganske bra over hele Svalbard de neste dagene. Men de som vil ha finest vær bør holde seg i nærheten av Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2010 kl 16:50

– Været blir finest i nærområdene rundt Longyearbyen i helgen, så det ser ut til å bli bra turvær til Von Postbreen og Barentsburg, sier meteorologikonsulent ved Svalbard lufthavn, Torgeir Mørk.

På lørdag og søndag melder værvarslet for Spitsbergen om nordøstlig bris og liten kuling utsatte steder. Delvis skyet, men stort sett oppholdsvær. Temperaturen vil ligge på mellom 15 og 20 minusgrader.

Grått på østkysten

For de som har tenkt seg på utflukt nordover til Austfjorden og Wijdefjorden, advarer Mørk om at det ser ut til å bli skyet og antakelig flatt lys.

– Det kan også være litt grått på østkysten i helgen, og blir nok ikke like fint der som rundt Longyearbyen, forteller Mørk.

Fra mandag til Skjærtorsdag er det meldt østlig vind på Spitsbergen. På utsatte steder kan vinden komme opp i kuling av og til, men det ser ut til å bli lite eller ingen nedbør. Temperaturen vil ligge på samme nivå som i helgen.

Mørk synes foreløpig det er for tidlig å si noe fornuftig om været i påskehelgen.

– Lunefull svalbardnatur

For de som har tenkt seg på tur de neste dagene, minner sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard om å ta nødvendige forholdsregler. Selv om været er fint når utflukten starter, kan det fort snu.

– De aller fleste er godt forberedt, men svalbardnaturen er lunefull, så selv de godt forberedte kan få problemer om været skifter, sier Nygaard.  

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!