Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Finest vær rundt Longyearbyen

To snøskutere på vei ut Adventdalen i strålende solskinn fredag morgen. FOTO: Endre Stangeby

Finest vær rundt Longyearbyen

Været ser ut til å bli ganske bra over hele Svalbard de neste dagene. Men de som vil ha finest vær bør holde seg i nærheten av Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2010 kl 16:50

– Været blir finest i nærområdene rundt Longyearbyen i helgen, så det ser ut til å bli bra turvær til Von Postbreen og Barentsburg, sier meteorologikonsulent ved Svalbard lufthavn, Torgeir Mørk.

På lørdag og søndag melder værvarslet for Spitsbergen om nordøstlig bris og liten kuling utsatte steder. Delvis skyet, men stort sett oppholdsvær. Temperaturen vil ligge på mellom 15 og 20 minusgrader.

Grått på østkysten

For de som har tenkt seg på utflukt nordover til Austfjorden og Wijdefjorden, advarer Mørk om at det ser ut til å bli skyet og antakelig flatt lys.

– Det kan også være litt grått på østkysten i helgen, og blir nok ikke like fint der som rundt Longyearbyen, forteller Mørk.

Fra mandag til Skjærtorsdag er det meldt østlig vind på Spitsbergen. På utsatte steder kan vinden komme opp i kuling av og til, men det ser ut til å bli lite eller ingen nedbør. Temperaturen vil ligge på samme nivå som i helgen.

Mørk synes foreløpig det er for tidlig å si noe fornuftig om været i påskehelgen.

– Lunefull svalbardnatur

For de som har tenkt seg på tur de neste dagene, minner sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard om å ta nødvendige forholdsregler. Selv om været er fint når utflukten starter, kan det fort snu.

– De aller fleste er godt forberedt, men svalbardnaturen er lunefull, så selv de godt forberedte kan få problemer om været skifter, sier Nygaard.  

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!