Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Finansieringen i boks

 

Finansieringen i boks

Nærings- og handelsdepartementet støtter studiet arktisk naturguide med en million kroner, og sikrer dermed oppstart til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 15:08

Nærings- og handelsdepartementet støtter studiet arktisk naturguide med en million kroner, og sikrer dermed oppstart til høsten.– Får vi en million? Det er jo kjempemessig, sier reiselivsleder Unni Myklevoll, prosjektleder for studiet.

– Jeg har også fått en overraskende gladmelding fra Polaravdelingen i Justisdepartementet. De støtter oss med 250.000. Så det blir oppstart på studiet i august.

Det var i en pressemelding fredag at Nærings- og handelsdepartementet gikk ut med nyheten om at de støtter studiet med en million.

Bedre opplevelser

– Dette er et godt tiltak for å styrke reiselivet i nordområdene. Guidene vil bidra til bedre opplevelser for de tilreisende og styrke miljøsiden ved reiselivsnæringen på Svalbard ytterligere, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding fredag.

Studiet arktisk naturguide skal ta opp 20 studenter med friluftslivs- eller reiselivsbakgrunn. Studiet skal gå på Unis, men det er et tilbud under Høgskolen i Finnmark, som er faglig ansvarlig for studiet. Målet er å utvikle den nye guiderollen tilpasset en ny type turisme i Arktis.

Turisten har gått fra å være en tilskuerturist, til turisten som vil ut og oppleve naturen. Arktisk naturguide er også det første studiet i Norge som samkjører reiseliv og friluftsliv på denne måten.

Kostbart studium

«Svalbardnaturen er fantastisk vakker, men krevende og sårbar, og stiller store krav til sikkerhets- og miljøkompetanse,» står det i pressemeldingen.

Arktisk naturguide-studiet har også fått 500.000 kroner fra Svalbards miljøvernfond. Disse pengene skal gå til å lønne en prosjektkoordinator og investere i utstyr.

– Vi har nå nok penger til drift det første året. dette er jo et svært kostbart studium sammenlignet med vanlige høgskolestudier, sier Myklevoll.

 

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!