Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Finansieringen i boks

 

Finansieringen i boks

Nærings- og handelsdepartementet støtter studiet arktisk naturguide med en million kroner, og sikrer dermed oppstart til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 15:08

Nærings- og handelsdepartementet støtter studiet arktisk naturguide med en million kroner, og sikrer dermed oppstart til høsten.– Får vi en million? Det er jo kjempemessig, sier reiselivsleder Unni Myklevoll, prosjektleder for studiet.

– Jeg har også fått en overraskende gladmelding fra Polaravdelingen i Justisdepartementet. De støtter oss med 250.000. Så det blir oppstart på studiet i august.

Det var i en pressemelding fredag at Nærings- og handelsdepartementet gikk ut med nyheten om at de støtter studiet med en million.

Bedre opplevelser

– Dette er et godt tiltak for å styrke reiselivet i nordområdene. Guidene vil bidra til bedre opplevelser for de tilreisende og styrke miljøsiden ved reiselivsnæringen på Svalbard ytterligere, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding fredag.

Studiet arktisk naturguide skal ta opp 20 studenter med friluftslivs- eller reiselivsbakgrunn. Studiet skal gå på Unis, men det er et tilbud under Høgskolen i Finnmark, som er faglig ansvarlig for studiet. Målet er å utvikle den nye guiderollen tilpasset en ny type turisme i Arktis.

Turisten har gått fra å være en tilskuerturist, til turisten som vil ut og oppleve naturen. Arktisk naturguide er også det første studiet i Norge som samkjører reiseliv og friluftsliv på denne måten.

Kostbart studium

«Svalbardnaturen er fantastisk vakker, men krevende og sårbar, og stiller store krav til sikkerhets- og miljøkompetanse,» står det i pressemeldingen.

Arktisk naturguide-studiet har også fått 500.000 kroner fra Svalbards miljøvernfond. Disse pengene skal gå til å lønne en prosjektkoordinator og investere i utstyr.

– Vi har nå nok penger til drift det første året. dette er jo et svært kostbart studium sammenlignet med vanlige høgskolestudier, sier Myklevoll.

 

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!