Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Finansieringen i boks

 

Finansieringen i boks

Nærings- og handelsdepartementet støtter studiet arktisk naturguide med en million kroner, og sikrer dermed oppstart til høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 15:08

Nærings- og handelsdepartementet støtter studiet arktisk naturguide med en million kroner, og sikrer dermed oppstart til høsten.– Får vi en million? Det er jo kjempemessig, sier reiselivsleder Unni Myklevoll, prosjektleder for studiet.

– Jeg har også fått en overraskende gladmelding fra Polaravdelingen i Justisdepartementet. De støtter oss med 250.000. Så det blir oppstart på studiet i august.

Det var i en pressemelding fredag at Nærings- og handelsdepartementet gikk ut med nyheten om at de støtter studiet med en million.

Bedre opplevelser

– Dette er et godt tiltak for å styrke reiselivet i nordområdene. Guidene vil bidra til bedre opplevelser for de tilreisende og styrke miljøsiden ved reiselivsnæringen på Svalbard ytterligere, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding fredag.

Studiet arktisk naturguide skal ta opp 20 studenter med friluftslivs- eller reiselivsbakgrunn. Studiet skal gå på Unis, men det er et tilbud under Høgskolen i Finnmark, som er faglig ansvarlig for studiet. Målet er å utvikle den nye guiderollen tilpasset en ny type turisme i Arktis.

Turisten har gått fra å være en tilskuerturist, til turisten som vil ut og oppleve naturen. Arktisk naturguide er også det første studiet i Norge som samkjører reiseliv og friluftsliv på denne måten.

Kostbart studium

«Svalbardnaturen er fantastisk vakker, men krevende og sårbar, og stiller store krav til sikkerhets- og miljøkompetanse,» står det i pressemeldingen.

Arktisk naturguide-studiet har også fått 500.000 kroner fra Svalbards miljøvernfond. Disse pengene skal gå til å lønne en prosjektkoordinator og investere i utstyr.

– Vi har nå nok penger til drift det første året. dette er jo et svært kostbart studium sammenlignet med vanlige høgskolestudier, sier Myklevoll.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!