Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Filmfestival i Barentsburg

Marina Yuzhaninova (t.v.) er direktør for Northern Traveling Film Festival. Olga Mirzaeva fra Trust Arktikugols hovedkontor i Moskva hjelper til med arrangementet. FOTO: Birger Amundsen

Filmfestival i Barentsburg

I dag åpner den internasjonale filmfestivalen i Barentsburg med filmer fra Barentsregionen. Festivalen er åpen for alle og avsluttes onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Festivalen arrangeres ut fra en idé om at folk som lever i nordlige strøk har mye til felles, og mer forståelse for hverandre enn mellom folk sør-nord og øst-vest, sier Marina Yuzhaninova, direktør for Northern Traveling Film Festival.
Yuzhaninova holder til i St. Petersburg, og forteller at festivalen arrangeres på forskjellige steder hvert år og at dette er første gang den arrangeres på Svalbard. Årets festival har som tittel «Arctic Sea Nomads».

Tjue filmer
Festivalen åpner på kulturhuset i Barentsburg i ettermiddag. Sysselmann Per Sefland er til stede sammen med trustens generaldirektør Aleksander P. Veselov og konsulen i Barentsburg Vjatsjeslav G. Nikolajev.
En rekke filmarbeidere fra Russland vil delta i festivalen.

Norske filmer
20 filmer skal vises i løpet av de seks dagene festivalen varer, både dokumentarfilmer og spillefilmer. Fra Norges vises Elling, Hawaii Oslo, Tatt av kvinnen og Min misunnelige frisør. Åtte av filmene er russiske, de øvrige kommer fra Sverige, Finland og Danmark.
Det er også lagt opp til omvisning i Barentsburg, foredrag og møte med gruvearbeidere. Som siste post i programmet er det hver kveld nattfilmklubb på hotellet.
Festivalen avsluttes onsdag med prisutdeling.
Folk fra Longyearbyen som vil delta kan reise med «Langøysund» eller «Polargirl».

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!