Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Filmfestival i Barentsburg

Marina Yuzhaninova (t.v.) er direktør for Northern Traveling Film Festival. Olga Mirzaeva fra Trust Arktikugols hovedkontor i Moskva hjelper til med arrangementet. FOTO: Birger Amundsen

Filmfestival i Barentsburg

I dag åpner den internasjonale filmfestivalen i Barentsburg med filmer fra Barentsregionen. Festivalen er åpen for alle og avsluttes onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Festivalen arrangeres ut fra en idé om at folk som lever i nordlige strøk har mye til felles, og mer forståelse for hverandre enn mellom folk sør-nord og øst-vest, sier Marina Yuzhaninova, direktør for Northern Traveling Film Festival.
Yuzhaninova holder til i St. Petersburg, og forteller at festivalen arrangeres på forskjellige steder hvert år og at dette er første gang den arrangeres på Svalbard. Årets festival har som tittel «Arctic Sea Nomads».

Tjue filmer
Festivalen åpner på kulturhuset i Barentsburg i ettermiddag. Sysselmann Per Sefland er til stede sammen med trustens generaldirektør Aleksander P. Veselov og konsulen i Barentsburg Vjatsjeslav G. Nikolajev.
En rekke filmarbeidere fra Russland vil delta i festivalen.

Norske filmer
20 filmer skal vises i løpet av de seks dagene festivalen varer, både dokumentarfilmer og spillefilmer. Fra Norges vises Elling, Hawaii Oslo, Tatt av kvinnen og Min misunnelige frisør. Åtte av filmene er russiske, de øvrige kommer fra Sverige, Finland og Danmark.
Det er også lagt opp til omvisning i Barentsburg, foredrag og møte med gruvearbeidere. Som siste post i programmet er det hver kveld nattfilmklubb på hotellet.
Festivalen avsluttes onsdag med prisutdeling.
Folk fra Longyearbyen som vil delta kan reise med «Langøysund» eller «Polargirl».

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!