Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Filmfestival i Barentsburg

Marina Yuzhaninova (t.v.) er direktør for Northern Traveling Film Festival. Olga Mirzaeva fra Trust Arktikugols hovedkontor i Moskva hjelper til med arrangementet. FOTO: Birger Amundsen

Filmfestival i Barentsburg

I dag åpner den internasjonale filmfestivalen i Barentsburg med filmer fra Barentsregionen. Festivalen er åpen for alle og avsluttes onsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Festivalen arrangeres ut fra en idé om at folk som lever i nordlige strøk har mye til felles, og mer forståelse for hverandre enn mellom folk sør-nord og øst-vest, sier Marina Yuzhaninova, direktør for Northern Traveling Film Festival.
Yuzhaninova holder til i St. Petersburg, og forteller at festivalen arrangeres på forskjellige steder hvert år og at dette er første gang den arrangeres på Svalbard. Årets festival har som tittel «Arctic Sea Nomads».

Tjue filmer
Festivalen åpner på kulturhuset i Barentsburg i ettermiddag. Sysselmann Per Sefland er til stede sammen med trustens generaldirektør Aleksander P. Veselov og konsulen i Barentsburg Vjatsjeslav G. Nikolajev.
En rekke filmarbeidere fra Russland vil delta i festivalen.

Norske filmer
20 filmer skal vises i løpet av de seks dagene festivalen varer, både dokumentarfilmer og spillefilmer. Fra Norges vises Elling, Hawaii Oslo, Tatt av kvinnen og Min misunnelige frisør. Åtte av filmene er russiske, de øvrige kommer fra Sverige, Finland og Danmark.
Det er også lagt opp til omvisning i Barentsburg, foredrag og møte med gruvearbeidere. Som siste post i programmet er det hver kveld nattfilmklubb på hotellet.
Festivalen avsluttes onsdag med prisutdeling.
Folk fra Longyearbyen som vil delta kan reise med «Langøysund» eller «Polargirl».

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!