Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk smaken på gull

Trym Eide Aunevik imponerte på Landsstevnet i svømming i Stavanger. FOTO: Privat

Fikk smaken på gull

En stolt Trym Eide Aunevik (14) kom hjem med fem gull- og to sølvmedaljer etter svømmestevne i Stavanger.

Tekst:

Publisert:

Trym var den eneste fra Svalbard Turn som deltok på Landsstevnet i svømmimg for utviklingshemmde i Stavanger 24. og 25. september. Han stilte til start i alle distanser, totalt ni i løpet av de to stevnedagene.

– Der imponerte han alle med sine fantastiske tider i bassenget og sin gode teknikk. Trym var mye yngre enn mange av sine konkurrenter, men klarte likevel å vise til svært gode resultater, skriver Svalbard Turn på sine nettsider.

Storesøster Vår er også aktiv svømmer i Svalbard Turn. Hun var med som «personlig trener» og holdt stram regi på øvelsene og hva Trym skulle gjøre.

Pappa Terje Aunevk forteller at Vår har terpet teknikk med han siden han lærte seg å svømme, og at det var nettopp på teknikk at han skilte seg ut på stevnet.

– Den største prestasjonen var nok 100 meter fri, herrer, der det var 12 startende og Trym gikk av med seieren. Så var det også stor stas at Sarah Louise Rung, gullmedaljevinner i Paralympics delte ut medaljer, sier pappa Terje.

Han vil også gjerne trekke fram trener Fred Schanke Hansen som er hovedtrener for gruppen til Trym og hele svømmegruppen i Svalbard Turn som han sier er en utrolig fin gjeng som backer Trym på en tålmodig og forbilledlig måte.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!