Fikk smaken på gull

En stolt Trym Eide Aunevik (14) kom hjem med fem gull- og to sølvmedaljer etter svømmestevne i Stavanger.

Trym Eide Aunevik imponerte på Landsstevnet i svømming i Stavanger.
Publisert

Trym var den eneste fra Svalbard Turn som deltok på Landsstevnet i svømmimg for utviklingshemmde i Stavanger 24. og 25. september. Han stilte til start i alle distanser, totalt ni i løpet av de to stevnedagene.

– Der imponerte han alle med sine fantastiske tider i bassenget og sin gode teknikk. Trym var mye yngre enn mange av sine konkurrenter, men klarte likevel å vise til svært gode resultater, skriver Svalbard Turn på sine nettsider.

Lillesøster Vår er også aktiv svømmer i Svalbard Turn. Hun var med som «personlig trener» og holdt stram regi på øvelsene og hva Trym skulle gjøre.

Pappa Terje Aunevk forteller at Vår har terpet teknikk med han siden han lærte seg å svømme, og at det var nettopp på teknikk at han skilte seg ut på stevnet.

– Den største prestasjonen var nok 100 meter fri, herrer, der det var tolv startende og Trym gikk av med seieren. Så var det også stor stas at Sarah Louise Rung, gullmedaljevinner i Paralympics delte ut medaljer, sier pappa Terje.

Han vil også gjerne trekke fram trener Fred Schanke Hansen som er hovedtrener for gruppen til Trym og hele svømmegruppen i Svalbard Turn som han sier er en utrolig fin gjeng som backer Trym på en tålmodig og forbilledlig måte.

Powered by Labrador CMS