Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk smaken på gull

Trym Eide Aunevik imponerte på Landsstevnet i svømming i Stavanger. FOTO: Privat

Fikk smaken på gull

En stolt Trym Eide Aunevik (14) kom hjem med fem gull- og to sølvmedaljer etter svømmestevne i Stavanger.

Tekst:

Publisert:

Trym var den eneste fra Svalbard Turn som deltok på Landsstevnet i svømmimg for utviklingshemmde i Stavanger 24. og 25. september. Han stilte til start i alle distanser, totalt ni i løpet av de to stevnedagene.

– Der imponerte han alle med sine fantastiske tider i bassenget og sin gode teknikk. Trym var mye yngre enn mange av sine konkurrenter, men klarte likevel å vise til svært gode resultater, skriver Svalbard Turn på sine nettsider.

Storesøster Vår er også aktiv svømmer i Svalbard Turn. Hun var med som «personlig trener» og holdt stram regi på øvelsene og hva Trym skulle gjøre.

Pappa Terje Aunevk forteller at Vår har terpet teknikk med han siden han lærte seg å svømme, og at det var nettopp på teknikk at han skilte seg ut på stevnet.

– Den største prestasjonen var nok 100 meter fri, herrer, der det var 12 startende og Trym gikk av med seieren. Så var det også stor stas at Sarah Louise Rung, gullmedaljevinner i Paralympics delte ut medaljer, sier pappa Terje.

Han vil også gjerne trekke fram trener Fred Schanke Hansen som er hovedtrener for gruppen til Trym og hele svømmegruppen i Svalbard Turn som han sier er en utrolig fin gjeng som backer Trym på en tålmodig og forbilledlig måte.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Se ødeleggelsene

Svalbardposten har vært i skredområdet.

Møter boligeierne mandag

Verken Sysselmannen eller lokalstyret ønsker folk øverst i Lia, men det er fremdeles flere spørsmål knyttet til hva som skjer videre.

– Jeg er sjeleglad for at vi flyttet ut

Elisabeth bodde i leiligheten i 14 år. Skredet raserte den bare måneder etter at hun flyttet ut.

 
Her traff skredet

Elleve personer var i huset da snømassene flyttet huset. Ingen ble fysisk skadet.

Prioriterer sikring i år

NVE mener den siste skredhendelsen viser at det er viktig å raskt få på plass permanent skredsikring.

Gamle sykehuset - et økonomisk mareritt

For ett år siden ble Gamle sykehuset evakuert og dørene boltet igjen. For eierne har investeringen i egen bolig blitt en katastrofe.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!