Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk slått ut tann

Festgjester barket sammen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2014 kl 11:25

Gjerningsmannen risikerer streng straff etter å ha slått ut ei tann i overkjeven til en mann i 20-årene.

Hendelsen fant sted i en bolig i Longyearbyen i fem- sekstiden natt til søndag, og den fornærmede var med flere andre på etterpåfest etter at Oktoberfestivalen var over og utestedene hadde stengt.

- Det vi grovt vet, er at det har vært kommunikasjon mellom to menn, og der den ene - ifølge klager - har slått ham to ganger i munnpartiet, med den følge at han har mistet ei tann, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Da politiet ble varslet, var den fornærmede allerede på sykehuset for å få behandling. Her ble det også tatt opp en forklaring. Alderen på gjerningsmannen er uklar, men politiet kjenner identiteten hans ut fra vitneopplysninger. Andre festdeltakere måtte gå imellom de to da basketaket fant sted.

Både den fornærmede og den antatte gjerningsmannen er ifølge politiet fastboende. Olsen sier politiet vil ta kontakt med gjerningsmannen og avhøre ham i løpet av søndagen.
Det er juristene som skal ta stilling til straffereaksjonen etter hendelsen. Vanlig rettspraksis for legemsbeskadigelse er ubetinget fengsel, men dette avhenger også av forløpet.

Politiet karakteriserer ellers festivalhelga som rolig.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!