Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk slått ut tann

Festgjester barket sammen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2014 kl 11:25

Gjerningsmannen risikerer streng straff etter å ha slått ut ei tann i overkjeven til en mann i 20-årene.

Hendelsen fant sted i en bolig i Longyearbyen i fem- sekstiden natt til søndag, og den fornærmede var med flere andre på etterpåfest etter at Oktoberfestivalen var over og utestedene hadde stengt.

- Det vi grovt vet, er at det har vært kommunikasjon mellom to menn, og der den ene - ifølge klager - har slått ham to ganger i munnpartiet, med den følge at han har mistet ei tann, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Da politiet ble varslet, var den fornærmede allerede på sykehuset for å få behandling. Her ble det også tatt opp en forklaring. Alderen på gjerningsmannen er uklar, men politiet kjenner identiteten hans ut fra vitneopplysninger. Andre festdeltakere måtte gå imellom de to da basketaket fant sted.

Både den fornærmede og den antatte gjerningsmannen er ifølge politiet fastboende. Olsen sier politiet vil ta kontakt med gjerningsmannen og avhøre ham i løpet av søndagen.
Det er juristene som skal ta stilling til straffereaksjonen etter hendelsen. Vanlig rettspraksis for legemsbeskadigelse er ubetinget fengsel, men dette avhenger også av forløpet.

Politiet karakteriserer ellers festivalhelga som rolig.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!