Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk slått ut tann

Festgjester barket sammen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2014 kl 11:25

Gjerningsmannen risikerer streng straff etter å ha slått ut ei tann i overkjeven til en mann i 20-årene.

Hendelsen fant sted i en bolig i Longyearbyen i fem- sekstiden natt til søndag, og den fornærmede var med flere andre på etterpåfest etter at Oktoberfestivalen var over og utestedene hadde stengt.

- Det vi grovt vet, er at det har vært kommunikasjon mellom to menn, og der den ene - ifølge klager - har slått ham to ganger i munnpartiet, med den følge at han har mistet ei tann, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Da politiet ble varslet, var den fornærmede allerede på sykehuset for å få behandling. Her ble det også tatt opp en forklaring. Alderen på gjerningsmannen er uklar, men politiet kjenner identiteten hans ut fra vitneopplysninger. Andre festdeltakere måtte gå imellom de to da basketaket fant sted.

Både den fornærmede og den antatte gjerningsmannen er ifølge politiet fastboende. Olsen sier politiet vil ta kontakt med gjerningsmannen og avhøre ham i løpet av søndagen.
Det er juristene som skal ta stilling til straffereaksjonen etter hendelsen. Vanlig rettspraksis for legemsbeskadigelse er ubetinget fengsel, men dette avhenger også av forløpet.

Politiet karakteriserer ellers festivalhelga som rolig.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!