Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk slått ut tann

Festgjester barket sammen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2014 kl 11:25

Gjerningsmannen risikerer streng straff etter å ha slått ut ei tann i overkjeven til en mann i 20-årene.

Hendelsen fant sted i en bolig i Longyearbyen i fem- sekstiden natt til søndag, og den fornærmede var med flere andre på etterpåfest etter at Oktoberfestivalen var over og utestedene hadde stengt.

- Det vi grovt vet, er at det har vært kommunikasjon mellom to menn, og der den ene - ifølge klager - har slått ham to ganger i munnpartiet, med den følge at han har mistet ei tann, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Da politiet ble varslet, var den fornærmede allerede på sykehuset for å få behandling. Her ble det også tatt opp en forklaring. Alderen på gjerningsmannen er uklar, men politiet kjenner identiteten hans ut fra vitneopplysninger. Andre festdeltakere måtte gå imellom de to da basketaket fant sted.

Både den fornærmede og den antatte gjerningsmannen er ifølge politiet fastboende. Olsen sier politiet vil ta kontakt med gjerningsmannen og avhøre ham i løpet av søndagen.
Det er juristene som skal ta stilling til straffereaksjonen etter hendelsen. Vanlig rettspraksis for legemsbeskadigelse er ubetinget fengsel, men dette avhenger også av forløpet.

Politiet karakteriserer ellers festivalhelga som rolig.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!