Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk pensjonistdrømmen knust

Dette skulle bli et krypinn for Odd-Gunnar Brøto Braathen når han går av med pensjon. Nå har han gitt opp drømmen om et sted å overnatte i Sjøområdet når han ikke er på Vindodden. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Fikk pensjonistdrømmen knust

Odd-Gunnar Brøto Braathen kjøpte et naust i Sjøområdet i fjor. Drømmen var å bruke det som sporadisk krypinn i pensjonisttilværelsen.

Tekst:

Publisert:

– Jeg hadde planer for dette naustet, sier Odd-Gunnar Brøto Braathen, og ser seg om i det overfylte rommet.

Han kjøpte naustet i Sjøområdet i fjor sommer, og er en av dem som bruker det slik administrasjonssjef Lars Ole Sagunes vil. Her er det fullt av snøskutere, en motorsykkel, sykler og mye annet.

Braathen har akkurat kommet tilbake til Longyearbyen fra jobben i AF Gruppen i Svea for å være med på et politisk møte. Han understreker at han uttaler seg som privatperson i denne saken.

– Da jeg kjøpte naustet, var det med åpne øyne for den lange historien Sjøområdet har. Men jeg tenkte at det ville bli en løsning, sier han.

Blir pensjonist
I løpet av året blir han pensjonist. Mye av tiden regner han med å tilbringe på hytta på Vindodden. Naustet kjøpte han fordi han drømte om å gjøre det om til et sjønært, lite krypinn når han er i Longyearbyen. Men etter oppslaget i Svalbardposten i forrige uke, der Saugnes ga alle «villboere» en frist til å flytte ut, har han gitt det opp.

– Personlig er det ikke noe nederlag, for jeg har nytte av naustet. Men drømmen om et lite krypinn er knust, sier han.

Likevel tror han at prisene i området vil falle etter dette. Og han er litt i villrede om hva han skal gjøre når hytta på Vind­odden blir fast tilholdssted.

– Det er kjedelig å leie et hus i Longyearbyen til markedspris for å være der 3-4 netter i måneden. Da kan jeg like gjerne ta inn på hotell, sier han.

Omdefinere området
– Hva er den beste løsningen for Sjøområdet?
– Det må være å se på areal­planen og omdefinere dette området til boliger. Den har ikke blitt oppdatert siden 2009, og er på overtid. Og så må alle følge spillereglene og installere brannskiller og alt som er påkrevd. Det hjelper ikke at bare noen gjør det, sier han.

Braathen har forståelse for at Longyearbyen lokalstyre har behov for å sette grenser.

– Jeg skjønner at det å innrede naust for å leie ut er for drøyt, men til eget bruk måtte det være mulig å få til en løsning. De som skal løse dette praktisk har nok fått litt å gruble på. Jeg håper bare at man klarer å komme fram til en minnelig løsning, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!