Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk penger i tolvte time

Utbygging av hundegården til Longyearbyen hundeklubb kan komme i gang, etter at prosjektet fikk en bevilgning på 200.000 kroner. FOTO: Christopher Engås

Fikk penger i tolvte time

Longyearbyen hundeklubb fikk 200.000 kork-kroner for å utvide byhundegården, og bygge et miljø for alle hundeeiere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 09:59

Da Administrasjonsutvalget behandlet kork-søknadene mandag, var det knyttet spenning til Longyearbyen hundeklubbs (LHK) søknad. I utgangspunktet hadde administrasjonssjefen innstilt på å ikke gi støtte til en utvidet hundegård.

Men slik gikk det ikke. Ekstrapotten på 300.000 kroner kom hundeklubben til gode.

– Viktig sak

Lokalstyreleder Christin Krist­offersen (Ap) var en av de som var mest aktiv i å få støttet prosjektet til LHK.

– Jeg synes det er viktig at vi har en balanse mellom det jeg kaller sceneaktivitet og friluftsaktivitet. Å ha en skikkelig hundegård er viktig for så mange, og det har så mye å si for gleden av å være utendørs, sier hun.

– 200.000 kroner er knapt en tredjedel av det som utvidelsen koster. Kan LHK vente seg mer penger i neste tildeling?

– Dette er jo en indikasjon på at vi støtter denne aktiviteten og dette prosjektet. Men det er ikke en sikker lovnad om mer penger i neste runde. Men forutsatt at alt går bra med første del av utbyggingen, ser jeg ikke bort fra at det kan bli flere bevilgninger, sier Christin Kristoffersen.

I vedtaket har Administrasjonsutvalget satt som forutsetning at alle nødvendige godkjenninger for prosjektet er i orden. Hundeklubben har tidligere søkt om, og fått godkjent planene, og fikk nylig igangsettingstillatelse.

Peling i vinter

Styremedlem Margit Dyrland i LHK er naturligvis fornøyd med at klubben til slutt ble tilgodesett med en så stor sum. Snart skal klubben ha møte for å planlegge framdriften i prosjektet, som er anslått å komme på i overkant av 600.000 kroner før det er ferdigstilt.

– Jeg antar at det blir peling i vinter, siden det er et arbeid som må gjøres da. Men vi må også legge et løp for å få finansiert resten av beløpet som trengs. Nå har vi et flott grunnlag å jobbe med, og da tror jeg klubben vil invitere til et allmøte for alle hundeeiere. I tillegg til å få finansiering på plass, er vi avhengige av å trekke en del av byhundeeierne inn i arbeidet. Det gjelder både planlegging og dugnadsarbeid, sier Dyrland.

Fellesskapsdrøm

Bakgrunnen for utvidelsesplanene er at LHK ønsker et større fellesskap om hundehold i Longyearbyen. Tidligere i år vedtok årsmøtet i klubben å åpne opp for alle hundetyper. For klubben har tidligere vært forbeholdt polarhunder.

Den nye hundegården er i første rekke tiltenkt andre raser enn polarhunder.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!