Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk penger i tolvte time

Utbygging av hundegården til Longyearbyen hundeklubb kan komme i gang, etter at prosjektet fikk en bevilgning på 200.000 kroner. FOTO: Christopher Engås

Fikk penger i tolvte time

Longyearbyen hundeklubb fikk 200.000 kork-kroner for å utvide byhundegården, og bygge et miljø for alle hundeeiere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 09:59

Da Administrasjonsutvalget behandlet kork-søknadene mandag, var det knyttet spenning til Longyearbyen hundeklubbs (LHK) søknad. I utgangspunktet hadde administrasjonssjefen innstilt på å ikke gi støtte til en utvidet hundegård.

Men slik gikk det ikke. Ekstrapotten på 300.000 kroner kom hundeklubben til gode.

– Viktig sak

Lokalstyreleder Christin Krist­offersen (Ap) var en av de som var mest aktiv i å få støttet prosjektet til LHK.

– Jeg synes det er viktig at vi har en balanse mellom det jeg kaller sceneaktivitet og friluftsaktivitet. Å ha en skikkelig hundegård er viktig for så mange, og det har så mye å si for gleden av å være utendørs, sier hun.

– 200.000 kroner er knapt en tredjedel av det som utvidelsen koster. Kan LHK vente seg mer penger i neste tildeling?

– Dette er jo en indikasjon på at vi støtter denne aktiviteten og dette prosjektet. Men det er ikke en sikker lovnad om mer penger i neste runde. Men forutsatt at alt går bra med første del av utbyggingen, ser jeg ikke bort fra at det kan bli flere bevilgninger, sier Christin Kristoffersen.

I vedtaket har Administrasjonsutvalget satt som forutsetning at alle nødvendige godkjenninger for prosjektet er i orden. Hundeklubben har tidligere søkt om, og fått godkjent planene, og fikk nylig igangsettingstillatelse.

Peling i vinter

Styremedlem Margit Dyrland i LHK er naturligvis fornøyd med at klubben til slutt ble tilgodesett med en så stor sum. Snart skal klubben ha møte for å planlegge framdriften i prosjektet, som er anslått å komme på i overkant av 600.000 kroner før det er ferdigstilt.

– Jeg antar at det blir peling i vinter, siden det er et arbeid som må gjøres da. Men vi må også legge et løp for å få finansiert resten av beløpet som trengs. Nå har vi et flott grunnlag å jobbe med, og da tror jeg klubben vil invitere til et allmøte for alle hundeeiere. I tillegg til å få finansiering på plass, er vi avhengige av å trekke en del av byhundeeierne inn i arbeidet. Det gjelder både planlegging og dugnadsarbeid, sier Dyrland.

Fellesskapsdrøm

Bakgrunnen for utvidelsesplanene er at LHK ønsker et større fellesskap om hundehold i Longyearbyen. Tidligere i år vedtok årsmøtet i klubben å åpne opp for alle hundetyper. For klubben har tidligere vært forbeholdt polarhunder.

Den nye hundegården er i første rekke tiltenkt andre raser enn polarhunder.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!