Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk penger i tolvte time

Utbygging av hundegården til Longyearbyen hundeklubb kan komme i gang, etter at prosjektet fikk en bevilgning på 200.000 kroner. FOTO: Christopher Engås

Fikk penger i tolvte time

Longyearbyen hundeklubb fikk 200.000 kork-kroner for å utvide byhundegården, og bygge et miljø for alle hundeeiere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 09:59

Da Administrasjonsutvalget behandlet kork-søknadene mandag, var det knyttet spenning til Longyearbyen hundeklubbs (LHK) søknad. I utgangspunktet hadde administrasjonssjefen innstilt på å ikke gi støtte til en utvidet hundegård.

Men slik gikk det ikke. Ekstrapotten på 300.000 kroner kom hundeklubben til gode.

– Viktig sak

Lokalstyreleder Christin Krist­offersen (Ap) var en av de som var mest aktiv i å få støttet prosjektet til LHK.

– Jeg synes det er viktig at vi har en balanse mellom det jeg kaller sceneaktivitet og friluftsaktivitet. Å ha en skikkelig hundegård er viktig for så mange, og det har så mye å si for gleden av å være utendørs, sier hun.

– 200.000 kroner er knapt en tredjedel av det som utvidelsen koster. Kan LHK vente seg mer penger i neste tildeling?

– Dette er jo en indikasjon på at vi støtter denne aktiviteten og dette prosjektet. Men det er ikke en sikker lovnad om mer penger i neste runde. Men forutsatt at alt går bra med første del av utbyggingen, ser jeg ikke bort fra at det kan bli flere bevilgninger, sier Christin Kristoffersen.

I vedtaket har Administrasjonsutvalget satt som forutsetning at alle nødvendige godkjenninger for prosjektet er i orden. Hundeklubben har tidligere søkt om, og fått godkjent planene, og fikk nylig igangsettingstillatelse.

Peling i vinter

Styremedlem Margit Dyrland i LHK er naturligvis fornøyd med at klubben til slutt ble tilgodesett med en så stor sum. Snart skal klubben ha møte for å planlegge framdriften i prosjektet, som er anslått å komme på i overkant av 600.000 kroner før det er ferdigstilt.

– Jeg antar at det blir peling i vinter, siden det er et arbeid som må gjøres da. Men vi må også legge et løp for å få finansiert resten av beløpet som trengs. Nå har vi et flott grunnlag å jobbe med, og da tror jeg klubben vil invitere til et allmøte for alle hundeeiere. I tillegg til å få finansiering på plass, er vi avhengige av å trekke en del av byhundeeierne inn i arbeidet. Det gjelder både planlegging og dugnadsarbeid, sier Dyrland.

Fellesskapsdrøm

Bakgrunnen for utvidelsesplanene er at LHK ønsker et større fellesskap om hundehold i Longyearbyen. Tidligere i år vedtok årsmøtet i klubben å åpne opp for alle hundetyper. For klubben har tidligere vært forbeholdt polarhunder.

Den nye hundegården er i første rekke tiltenkt andre raser enn polarhunder.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!