Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk påskjønnelse av Kongen

Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.) stilte i mørk dress og ordførerkjedet da han besøkte Harald A. Soleim på Kapp Wijk forrige helg. FOTO: Heinrich Eggenfellner

Fikk påskjønnelse av Kongen

Harald A. Soleim har vært fangstmann på Svalbard i 30 år, og for det mottok han Kongens fortjenestemedalje i sølv forrige helg. Se bildene av begivenheten her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Sysselmannen kom ens ærend fra Mosselbukta og overrakte den på en stilfull måte. Vi hadde alt klart nede i fjæra og disket opp med bløtkake, sjampanje, saluttskudd fra kanonen og flaggborg der jeg, sysselmannen og Kjell Mork stilte opp. Mork hadde på seg mørk dress og ordførerkjedet, og han leste opp statuttene, før jeg høytidelig ble tildelt medaljen, forteller Harald A. Soleim (66).
– Jeg fikk også overrakt en hilsen fra min gode venninne dronningen, som var litt fornærmet fordi hun ikke var invitert, ler 66-åringen.

Se bilder fra begivenheten her!

Tradisjonell fangst
I innstillingen som er skrevet under av blant andre lokalstyreleder Kjell Mork, sysselmann Per Sefland og leder av Regjeringsadvokaten og tidligere sysselmann Sven Ole Fagernæs, legges det vekt på at Soleim har opprettholdt fangstmannstradisjonen på Svalbard.
Soleim driver med tradisjonell revefangst ved bruk av lemfeller, og han jakter gås, rype og reinsdyr om høsten.
I statuttene står det at man kan få medaljen etter 40 år, men dersom man har gjort en spesiell heltemodig innsats, kan man få den før.
– Harald Soleim har stått for norsk fangstmannstradisjon i 30 år, noe som representerer mange prøvelser. Politisk sett er dette noe man har ønsket å beholde, og derfor ønsket vi å gi ham denne utmerkelsen, sier sysselmann Per Sefland.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!