Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk påskjønnelse av Kongen

Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.) stilte i mørk dress og ordførerkjedet da han besøkte Harald A. Soleim på Kapp Wijk forrige helg. FOTO: Heinrich Eggenfellner

Fikk påskjønnelse av Kongen

Harald A. Soleim har vært fangstmann på Svalbard i 30 år, og for det mottok han Kongens fortjenestemedalje i sølv forrige helg. Se bildene av begivenheten her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Sysselmannen kom ens ærend fra Mosselbukta og overrakte den på en stilfull måte. Vi hadde alt klart nede i fjæra og disket opp med bløtkake, sjampanje, saluttskudd fra kanonen og flaggborg der jeg, sysselmannen og Kjell Mork stilte opp. Mork hadde på seg mørk dress og ordførerkjedet, og han leste opp statuttene, før jeg høytidelig ble tildelt medaljen, forteller Harald A. Soleim (66).
– Jeg fikk også overrakt en hilsen fra min gode venninne dronningen, som var litt fornærmet fordi hun ikke var invitert, ler 66-åringen.

Se bilder fra begivenheten her!

Tradisjonell fangst
I innstillingen som er skrevet under av blant andre lokalstyreleder Kjell Mork, sysselmann Per Sefland og leder av Regjeringsadvokaten og tidligere sysselmann Sven Ole Fagernæs, legges det vekt på at Soleim har opprettholdt fangstmannstradisjonen på Svalbard.
Soleim driver med tradisjonell revefangst ved bruk av lemfeller, og han jakter gås, rype og reinsdyr om høsten.
I statuttene står det at man kan få medaljen etter 40 år, men dersom man har gjort en spesiell heltemodig innsats, kan man få den før.
– Harald Soleim har stått for norsk fangstmannstradisjon i 30 år, noe som representerer mange prøvelser. Politisk sett er dette noe man har ønsket å beholde, og derfor ønsket vi å gi ham denne utmerkelsen, sier sysselmann Per Sefland.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!