Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk påskjønnelse av Kongen

Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.) stilte i mørk dress og ordførerkjedet da han besøkte Harald A. Soleim på Kapp Wijk forrige helg. FOTO: Heinrich Eggenfellner

Fikk påskjønnelse av Kongen

Harald A. Soleim har vært fangstmann på Svalbard i 30 år, og for det mottok han Kongens fortjenestemedalje i sølv forrige helg. Se bildene av begivenheten her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Sysselmannen kom ens ærend fra Mosselbukta og overrakte den på en stilfull måte. Vi hadde alt klart nede i fjæra og disket opp med bløtkake, sjampanje, saluttskudd fra kanonen og flaggborg der jeg, sysselmannen og Kjell Mork stilte opp. Mork hadde på seg mørk dress og ordførerkjedet, og han leste opp statuttene, før jeg høytidelig ble tildelt medaljen, forteller Harald A. Soleim (66).
– Jeg fikk også overrakt en hilsen fra min gode venninne dronningen, som var litt fornærmet fordi hun ikke var invitert, ler 66-åringen.

Se bilder fra begivenheten her!

Tradisjonell fangst
I innstillingen som er skrevet under av blant andre lokalstyreleder Kjell Mork, sysselmann Per Sefland og leder av Regjeringsadvokaten og tidligere sysselmann Sven Ole Fagernæs, legges det vekt på at Soleim har opprettholdt fangstmannstradisjonen på Svalbard.
Soleim driver med tradisjonell revefangst ved bruk av lemfeller, og han jakter gås, rype og reinsdyr om høsten.
I statuttene står det at man kan få medaljen etter 40 år, men dersom man har gjort en spesiell heltemodig innsats, kan man få den før.
– Harald Soleim har stått for norsk fangstmannstradisjon i 30 år, noe som representerer mange prøvelser. Politisk sett er dette noe man har ønsket å beholde, og derfor ønsket vi å gi ham denne utmerkelsen, sier sysselmann Per Sefland.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!