Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk påfyll med inspirasjon

De har vært ivrige og blitt gode. I forrige uke representerte de Svalbard Turn i Ungdommens toppidrettsuke i Tromsø. Daniel Husdal (f.v.), Niva Stiberg Hansen, Noah Johannessen, Vår Eide Aunevik, Frida Krystad og Jesper Rasmussen. Vebjørn Brendlien var også med på samlingen. FOTO: Christopher Engås

Fikk påfyll med inspirasjon

Sju unge idrettsutøvere fra Svalbard Turn er fulle av ny inspirasjon etter å ha deltatt i Ungdommens toppidrettsuke i Tromsø.

Tekst:

Publisert:

– Oppholdet besto av to treningsøkter hver dag i ei uke. Den ene økten var i hovedidretten til den enkelte, mens den andre var fellestrening, forteller Frida Krystad (14). Sammen med Niva Stiberg Hansen (12) og Vår Eide Aunevik (12) har hun svømming som hovedidrett.

På rett vei

Daniel Husdal, Noah Johannessen, Jesper Rasmussen (alle 12), og Vebjørn Brendlien (13) var også med på toppidrettsuka. De har alle langrenn som hovedidrett.

Bortsett fra påfyll av inspirasjon, mener gjengen at de har fått bekreftelser på at de er på rett vei.

– En av de store forskjellene på å være med på et slikt opplegg, og det vi gjør i det daglige hjemme i Longyearbyen, er at vi fikk bedre konkurranse. Jeg synes alle vi sju som var der hevdet oss godt, sier Niva.

Til daglig trener de unge utøverne mye. Jentene har minst fire økter i uka, mens Daniel trener hver eneste dag.

Mønstring i januar

For jentenes del er neste store mål Landsdelsårsmønstring i svømming i januar, hvor man må kvalifisere seg for å være med.

Daniel har som mål å delta i et arrangement som heter Skifestivalen i Troms skikrets, som består av to renn over to dager i februar.

– Hvis jeg gjør det bra der, kan det bli aktuelt å delta i hovedlandsrennet.

– Hva var det artigste med å være med på toppidrettsuka i Tromsø?

– Melkesyra. Det er artig å kjenne at man har gjort en god innsats i ei treningsøkt eller en konkurranse, sier Daniel.

– Jeg synes det var artig å få instruksjon i enkeltdans, altså skøyting. Alt i alt kan du si at det var godt å lære å gjøre ting bedre enn før, sier Jesper.

Gir noe igjen

Ungdommens toppidrettsuke er et arrangement i regi av Norges toppidrettsgymnas. Svalbard turn betalte deltageravgifta for de unge håpefulle, mens de bidro selv med reisepenger.

– Vi ønsker å gi dem noe tilbake som gir økt inspirasjon. Disse ungdommene har vært svært ivrige, og så er de blitt ganske gode i idrettene sine, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!