Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk påfyll med inspirasjon

De har vært ivrige og blitt gode. I forrige uke representerte de Svalbard Turn i Ungdommens toppidrettsuke i Tromsø. Daniel Husdal (f.v.), Niva Stiberg Hansen, Noah Johannessen, Vår Eide Aunevik, Frida Krystad og Jesper Rasmussen. Vebjørn Brendlien var også med på samlingen. FOTO: Christopher Engås

Fikk påfyll med inspirasjon

Sju unge idrettsutøvere fra Svalbard Turn er fulle av ny inspirasjon etter å ha deltatt i Ungdommens toppidrettsuke i Tromsø.

Tekst:

Publisert:

– Oppholdet besto av to treningsøkter hver dag i ei uke. Den ene økten var i hovedidretten til den enkelte, mens den andre var fellestrening, forteller Frida Krystad (14). Sammen med Niva Stiberg Hansen (12) og Vår Eide Aunevik (12) har hun svømming som hovedidrett.

På rett vei

Daniel Husdal, Noah Johannessen, Jesper Rasmussen (alle 12), og Vebjørn Brendlien (13) var også med på toppidrettsuka. De har alle langrenn som hovedidrett.

Bortsett fra påfyll av inspirasjon, mener gjengen at de har fått bekreftelser på at de er på rett vei.

– En av de store forskjellene på å være med på et slikt opplegg, og det vi gjør i det daglige hjemme i Longyearbyen, er at vi fikk bedre konkurranse. Jeg synes alle vi sju som var der hevdet oss godt, sier Niva.

Til daglig trener de unge utøverne mye. Jentene har minst fire økter i uka, mens Daniel trener hver eneste dag.

Mønstring i januar

For jentenes del er neste store mål Landsdelsårsmønstring i svømming i januar, hvor man må kvalifisere seg for å være med.

Daniel har som mål å delta i et arrangement som heter Skifestivalen i Troms skikrets, som består av to renn over to dager i februar.

– Hvis jeg gjør det bra der, kan det bli aktuelt å delta i hovedlandsrennet.

– Hva var det artigste med å være med på toppidrettsuka i Tromsø?

– Melkesyra. Det er artig å kjenne at man har gjort en god innsats i ei treningsøkt eller en konkurranse, sier Daniel.

– Jeg synes det var artig å få instruksjon i enkeltdans, altså skøyting. Alt i alt kan du si at det var godt å lære å gjøre ting bedre enn før, sier Jesper.

Gir noe igjen

Ungdommens toppidrettsuke er et arrangement i regi av Norges toppidrettsgymnas. Svalbard turn betalte deltageravgifta for de unge håpefulle, mens de bidro selv med reisepenger.

– Vi ønsker å gi dem noe tilbake som gir økt inspirasjon. Disse ungdommene har vært svært ivrige, og så er de blitt ganske gode i idrettene sine, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!