Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk mildere straff i lagmannsretten

Den 15 år gamle gutten fra Longyearbyen som begikk overgrep mot to jenter på 12 og 15 år i fjor høst, ble fredag dømt til 300 timer samfunnsstraff i Hålogaland lagmannsrett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I tillegg er han dømt til å betale 75.000 kroner til hver av jentene i oppreisning. I dommen fra Nord-Troms tingrett i juni ble 15-åringen dømt til 400 timer samfunnsstraff og 100.000 kroner i erstatning til hver av jentene. Lagmannsretten har valgt å redusere straffen fra tingretten på grunn av at tiltalte er mindreårig, og at ved utmåling av timetallet er tatt hensyn til at «tiltalte nå har et krevende skoleprogram, som følge av spesialundervisning».

Oppreisning
Når det gjelder erstatningsbeløpet tar retten hensyn til at 15-åringen «har begrenset økonomisk bæreevne, slik at ansvaret vil virke urimelig tyngende for ham om dette moment».
Gjennomføringstiden for samfunnsstraffen er satt til ett år og seks måneder.
Retten ble ført for lukka dører på grunn av at tiltalte og de fornærmede er mindreårige.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!