Fikk isbjørnbesøk i teltet

Se video inne i saken.

Publisert

Ronny Lauritz Berntsen og Joachim Myhrvang fikk natt til lørdag besøk av en isbjørn i teltet de hadde slått opp mellom Ymerbukta og Borebukta i forbindelse med at de to var ute og sto på ski i fjellene.

– Jeg våkner klokka 03:00 i natt av at noe står og dytter på teltet vårt. Det første jeg tenkte var at det var Joachim som var våken og skulle på do, sier Berntsen på telefonen, og fortsetter:

– Så trodde jeg det måtte være et reinsdyr, så jeg klapper til det gjennom teltduken. Det er da jeg skjønner at det muligens er en bjørn, og jeg vekker Joachim i panikk. Vi lada opp rifle og revolver, og så lukta isbjørnen seg inn i teltet. Da tar Joachim den over snuten og begynner å skrike til bjørnen, og den løp sin vei.

Han forteller at de to hadde satt opp snublebluss rundt hele teltet, men at bjørnen hadde klart å hoppe over.

– Vi så i ettertid at bjørnen har gått rundt og lurt på hvordan den skulle komme seg rundt tråden. Så har den hoppet over en snubletråd i 60 centimeters høyde, sier Berntsen.

- Hva tenker du om hendelsen nå i ettertid?

– Det var jo kult nok sånn sett, men veldig skremmende der og da. Veldig skremmende. Hadde jeg ikke våknet når jeg gjorde, hadde det nok kanskje gått galere. Vi har stolt veldig blindt på snubleblussen som vi har investert mye penger i. Men det gjør vi aldri igjen, og jeg vil ikke anbefale andre å gjøre det heller.

Powered by Labrador CMS