Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk ikke medhold i PFU

 

Fikk ikke medhold i PFU

Niklas Gerhardsson, eier av Svalbard Huskies, vant ikke fram med sin klage på Svalbardposten i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Gjennom sin advokat klaget Gerhardsson Svalbardposten inn for PFU etter flere oppslag om hunder som har rømt. Siden 2004 har Sysselmannen loggført 14 rømninger fra Svalbard Huskies, som holder til i munningen av Todalen.
På grunn av de mange rømningene ble Gerhardsson i slutten av desember i fjor anmeldt av Sysselmannen for brudd på båndtvangregelen.

Klaget
I klagen skriver advokat Siri Barfod: «Svalbardposten har skrevet at Niklas Gerhardsson er anmeldt for “dårlig hundehold”. Dette går frem på avisens forside, og gjentas i artikkelen inne i bladet. Dette er positivt galt. Det som er korrekt er at Svalbard Huskies ble anmeldt for “brudd på bestemmelsene om forskrift om båndtvang for hund på Svalbard”. Dette er etter min mening to helt forskjellige forhold. Det er mye mer negativt å være anmeldt for “dårlig hundehold” enn for brudd på bestemmelser om “båndtvang”. Fremstillingen i Svalbardposten er egnet til å svekke både Gerhardsson og hans firmas rykte og troverdighet.»

Akseptabel formulering
Saken ble behandlet i PFU 24. april: «Pressens Faglige Utvalg mener Svalbardposten var i sin fulle rett til å sette søkelys på Svalbard Huskies, på bakgrunn av Sysselmannens anmeldelse. I presseetisk forstand faller det innenfor det akseptable at avisen brukte formuleringen “Anmeldt for dårlig hundehold”, selv om dette innebar et annet ordvalg enn i den formelle anmeldelsen. Utvalget konstaterer dessuten at det konkrete grunnlag for anmeldelsen gjengis like etter ingressen i første artikkel, og i oppfølgende notis 12. januar.»
Utvalget konkluderer med at Svalbardposten ikke har brutt god presseskikk.

Les sakspapirene her!

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!