Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk ikke medhold i PFU

 

Fikk ikke medhold i PFU

Niklas Gerhardsson, eier av Svalbard Huskies, vant ikke fram med sin klage på Svalbardposten i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Gjennom sin advokat klaget Gerhardsson Svalbardposten inn for PFU etter flere oppslag om hunder som har rømt. Siden 2004 har Sysselmannen loggført 14 rømninger fra Svalbard Huskies, som holder til i munningen av Todalen.
På grunn av de mange rømningene ble Gerhardsson i slutten av desember i fjor anmeldt av Sysselmannen for brudd på båndtvangregelen.

Klaget
I klagen skriver advokat Siri Barfod: «Svalbardposten har skrevet at Niklas Gerhardsson er anmeldt for “dårlig hundehold”. Dette går frem på avisens forside, og gjentas i artikkelen inne i bladet. Dette er positivt galt. Det som er korrekt er at Svalbard Huskies ble anmeldt for “brudd på bestemmelsene om forskrift om båndtvang for hund på Svalbard”. Dette er etter min mening to helt forskjellige forhold. Det er mye mer negativt å være anmeldt for “dårlig hundehold” enn for brudd på bestemmelser om “båndtvang”. Fremstillingen i Svalbardposten er egnet til å svekke både Gerhardsson og hans firmas rykte og troverdighet.»

Akseptabel formulering
Saken ble behandlet i PFU 24. april: «Pressens Faglige Utvalg mener Svalbardposten var i sin fulle rett til å sette søkelys på Svalbard Huskies, på bakgrunn av Sysselmannens anmeldelse. I presseetisk forstand faller det innenfor det akseptable at avisen brukte formuleringen “Anmeldt for dårlig hundehold”, selv om dette innebar et annet ordvalg enn i den formelle anmeldelsen. Utvalget konstaterer dessuten at det konkrete grunnlag for anmeldelsen gjengis like etter ingressen i første artikkel, og i oppfølgende notis 12. januar.»
Utvalget konkluderer med at Svalbardposten ikke har brutt god presseskikk.

Les sakspapirene her!

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!