Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk ikke medhold i PFU

 

Fikk ikke medhold i PFU

Niklas Gerhardsson, eier av Svalbard Huskies, vant ikke fram med sin klage på Svalbardposten i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Gjennom sin advokat klaget Gerhardsson Svalbardposten inn for PFU etter flere oppslag om hunder som har rømt. Siden 2004 har Sysselmannen loggført 14 rømninger fra Svalbard Huskies, som holder til i munningen av Todalen.
På grunn av de mange rømningene ble Gerhardsson i slutten av desember i fjor anmeldt av Sysselmannen for brudd på båndtvangregelen.

Klaget
I klagen skriver advokat Siri Barfod: «Svalbardposten har skrevet at Niklas Gerhardsson er anmeldt for “dårlig hundehold”. Dette går frem på avisens forside, og gjentas i artikkelen inne i bladet. Dette er positivt galt. Det som er korrekt er at Svalbard Huskies ble anmeldt for “brudd på bestemmelsene om forskrift om båndtvang for hund på Svalbard”. Dette er etter min mening to helt forskjellige forhold. Det er mye mer negativt å være anmeldt for “dårlig hundehold” enn for brudd på bestemmelser om “båndtvang”. Fremstillingen i Svalbardposten er egnet til å svekke både Gerhardsson og hans firmas rykte og troverdighet.»

Akseptabel formulering
Saken ble behandlet i PFU 24. april: «Pressens Faglige Utvalg mener Svalbardposten var i sin fulle rett til å sette søkelys på Svalbard Huskies, på bakgrunn av Sysselmannens anmeldelse. I presseetisk forstand faller det innenfor det akseptable at avisen brukte formuleringen “Anmeldt for dårlig hundehold”, selv om dette innebar et annet ordvalg enn i den formelle anmeldelsen. Utvalget konstaterer dessuten at det konkrete grunnlag for anmeldelsen gjengis like etter ingressen i første artikkel, og i oppfølgende notis 12. januar.»
Utvalget konkluderer med at Svalbardposten ikke har brutt god presseskikk.

Les sakspapirene her!

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!