Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk husleieavtale til å leve med

Svalbardposten nr.11, 2014 FOTO: Faksimile

Fikk husleieavtale til å leve med

Etter en konflikt om husleiesatser, har Unis og fagforeningene kommet til en avtale.

Tekst:

Publisert:

– Til slutt fikk vi forhandlet framen husleieavtale som alle kan leve med. Det var anspent til tider, men da vi begynte å forhandle gikk det meste greit, sier hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet på Unis, Steve Coulson.

Likt for alle
Saken startet tidlig i år da Unis-ledelsen besluttet å øke husleien til de som ble ansatt før 2010 fra 20 til 67 kroner kvadratmeteren i måneden. Dette som følge av at det hadde utviklet seg store ulikheter mellom de ansatte, avhengig av når de begynte å jobbe ved institusjonen.

Advokater ble hyret inn, og i høst var det forhandlinger. Enden på visa ble at alle ansatte nå skal betale 50 kroner per kvadratmeter i husleie. De som ble ansatt før 2010 får en lønnskompensasjon som følge av husleieøkningen.

LES OGSÅ: Forskere hyrer advokat etter husleiestrid

– Bra, inntil videre
Unis-direktør Ole Arve Misund har dermed oppnådd målet sitt om å skape balanse i husleie-satsene, om enn på et lavere nivå enn det han foreslo for styret i desember 2012. HR-rådgiver Ingrid Vinje beskriver forhandlingene som krevende.

– Det vanskelige var å balansere behovet til alle ansatte og økonomien. Men nå virker det som om det har blitt ro i saken, sier hun.

Coulson er også fornøyd. Men han ser at det kan bli nye konflikter om husleier ved Unis om noen år.

– Avtalen innebærer at husleienivået fryses, med unntak av indekseregulering, fram til 1. januar 2021. Etter det gjelder husleieloven, og det kan bety betydelige økninger. Men inntil videre er dette en avtale som alle kan leve med, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!