Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk husleieavtale til å leve med

Svalbardposten nr.11, 2014 FOTO: Faksimile

Fikk husleieavtale til å leve med

Etter en konflikt om husleiesatser, har Unis og fagforeningene kommet til en avtale.

Tekst:

Publisert:

– Til slutt fikk vi forhandlet framen husleieavtale som alle kan leve med. Det var anspent til tider, men da vi begynte å forhandle gikk det meste greit, sier hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet på Unis, Steve Coulson.

Likt for alle
Saken startet tidlig i år da Unis-ledelsen besluttet å øke husleien til de som ble ansatt før 2010 fra 20 til 67 kroner kvadratmeteren i måneden. Dette som følge av at det hadde utviklet seg store ulikheter mellom de ansatte, avhengig av når de begynte å jobbe ved institusjonen.

Advokater ble hyret inn, og i høst var det forhandlinger. Enden på visa ble at alle ansatte nå skal betale 50 kroner per kvadratmeter i husleie. De som ble ansatt før 2010 får en lønnskompensasjon som følge av husleieøkningen.

LES OGSÅ: Forskere hyrer advokat etter husleiestrid

– Bra, inntil videre
Unis-direktør Ole Arve Misund har dermed oppnådd målet sitt om å skape balanse i husleie-satsene, om enn på et lavere nivå enn det han foreslo for styret i desember 2012. HR-rådgiver Ingrid Vinje beskriver forhandlingene som krevende.

– Det vanskelige var å balansere behovet til alle ansatte og økonomien. Men nå virker det som om det har blitt ro i saken, sier hun.

Coulson er også fornøyd. Men han ser at det kan bli nye konflikter om husleier ved Unis om noen år.

– Avtalen innebærer at husleienivået fryses, med unntak av indekseregulering, fram til 1. januar 2021. Etter det gjelder husleieloven, og det kan bety betydelige økninger. Men inntil videre er dette en avtale som alle kan leve med, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!