Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Festivalledelsen fornøyd med jazzen

Solveig Heilo sto på scenen under Polarjazz sammen med resten av Katzenjammer. FOTO: Birger Amundsen

Festivalledelsen fornøyd med jazzen

Ledelsen i Polarjazz har tro på overskudd etter festivalen forrige helg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2009 kl 08:00

– Oversikten over alle kostnader er ikke inne, men etter hva vi ser så langt, vil vi i alle fall ikke gå med underskudd. Med tanke på billettsalget har vi mer enn nådd de målene vi satte opp for budsjettet, sier Lasse Stener Hansen.

Det er en svært fornøyd festivalsjef som oppsummerer fem festivaldøgn, hvor han nevner Ola Kvernberg Trio og Katzenjammer som to av høydepunktene. Han kan fortelle at tilbakemeldingene fra publikum i det store og hele er positive til tross for krøll med billettkjøp og utsolgte kvelder.

Festivalpass

Etter det Svalbardposten kjenner til var det flere blant festivalpublikummet som reagerte på at de som hadde kjøpt festivalpass ble oppfordret til å møte én time før konsertstart for å være garantert inngang.

– De som kjøper festivalpass har jo spart nærmere 500 kroner i forhold til de som kjøper billett til hver enkelt kveld, sier Helen Flå i Polarjazz.

Flå mener det likevel aldri var en reell fare for at folk med festivalpass skulle bli stoppet i døra.

450 publikummerer var innom Polarjazz i løpet av lørdag kveld. Klokken 23 bestemte festivalen seg for å åpne dørene og slippe inn folk uten billett gratis.

– Dette har vi aldri gjort før, og årsaken var at vi hadde okkupert hele hotellet, inklusive puben. Derfor lot vi folk komme inn når vi så det var forsvarlig å slippe inn flere, sier Flå.

Rom for forbedring

Til tross for at festivalsjefen i det store og hele er fornøyd selv, ser han rom for forbedringer.

– Jamen skulle ikke være en ren jazzjam. Den skulle utvikle seg etter jambandet gikk av scenen. Mange av musikerne var klare for dette, men det begynte litt for seint. Musikerne var slitne og dro hjem før vi kom så langt, sier Stener Hansen.

Også garderobeforholdene er en utfordring festivalen må ta opp med Polarhotellet. I år var garderoben ved inngangen til puben overfylt. Flere jakker forsvant, og i kaoset kunne det ta lang tid å lete frem sine egne klær.

– Slik som garderoben var, hadde det vært en utopi om ingenting forsvant, men i år så vi ingen andre løsninger, sier Stener Hansen.

Se et bildegalleri fra Polarjazz HER

 

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!