Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Festivalen flytter igjen

Kristian Arnesen (t.v.), Nanna Thune, Patrik Jonsson, Hege Jakobsen og Line V. Roksøy flytter festen til Huset. FOTO: Endre Stangeby

Festivalen flytter igjen

Spitsbergen Rock får ikke festivalteltet til byen i tide. Huset blir ny konsertarena.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.05.2010 kl 17:34

Tirsdag formiddag fikk styret i Spitsbergen Rock vite at festivalteltet de har leid står igjen på kaia i Tromsø, og ikke kommer til Longyearbyen.

– Jeg trodde det var en spøk, sier sponsoransvarlig Nanna Thune.

Festivalstyret kastet seg rundt, og fikk i løpet av dagen flyttet lørdagens konserter til Huset, i stedet for Sjøområdet, hvor teltet skulle stått.

– Hva er grunnen til at teltet ikke kommer opp?

– Det har skjedd en glipp i systemet på fastlandet, svarer nestleder Patrik Jonsson.

Helst i telt

På Huset vil det bli mindre rigging, varmere og bedre lyseffekter enn i teltet de hadde leid. Ikke minst blir det rennende vann på toalettet. 

Men til tross for stor tro på Huset som rockearena, hadde styret aller helst sett at festivalen ble arrangert i teltet som planlagt.

– Vi får ikke samme festivalfølelsen, sier Arnesen.

I festivalteltet hadde det vært plass til 600 personer, og styret har budsjettert med fulle hus. I kinosalen på Huset får de ikke ha mer enn 450 gjester. Jonsson blir likevel ikke bekymret av lavere billettinntekter.

– Vi får lavere kostnader også. Det blir mindre logistikk, og så slipper vi å betale for teltet, sier han. 

Mobildekning

Spitsbergen Rock arrangeres for andre gang i helgen. Band som Ingenting, Skambankt og Kråkesølv er i Longyearbyen for å spille for Svalbard-publikummet. Dagens konserter spilles på Svalbar og Kroa, i morgen er det på Huset det skjer. Rundt 20 frivillige jobber med festivalen.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!