Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fest med svette og støle muskler

I alt 14 treningstimer ble avviklet i løpet av treningsfestivalen. På bildet jobber Ola Wien og Johannes Drægni med triceps-øvelser i den uortodokse sirkeltreningen sist fredag. FOTO: Christopher Engås

Fest med svette og støle muskler

Treningsfestivalen til Polar Puls er ikke noen kjerringklubb. Det fikk også gutta erfare.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.01.2014 kl 14:02

– Kanskje man burde trent litt oftere, sier Sven Are Johansen smilende i en grimase mens han peser på tjukkasen. Sirkeltreningen sist fredag var absolutt ikke for de med dårlig kondis.

Gjensyn
Polar Puls hadde også denne gang invitert opp de personlige trenerne Aimèe Jørstad, Grete Irtun Fremnesvik og Lone Stenseth. De kommer med glede til Svalbard.

– Hvis man har vært på Svalbard en gang, så blir det flere ganger. Jeg tror dette er min sjuende tur til øya, og jeg har allerede bestilt ny tur til våren, sier Fremnesvik.

Hun har bare godord å si om deltakerne i Polar Puls sin treningsfestival, og mange av dem har hun lært å kjenne også andre steder enn Svalbardhallen.

– Jeg har kommet i god kontakt med deltakerne og initiativtakerne i Polar Puls. Felles for dem alle er at de har dugnadsånd og at de er "open minded". Jeg tror i det hele tatt at Svalbard tiltrekker seg slike mennesker, sier hun.

– Dere har vært her i flere omganger. Merker dere framgang hos folk som deltar?

– Absolutt. Vi sprenger grenser hver gang vi er her. Denne gangen tror jeg det var rekord også. Jeg kan ikke huske at det har vært flere deltakere på et slikt arrangement i Longyearbyen, sier hun.

I alt 14 forskjellige treningstimer sto teamet for mens de var i Longyearbyen. Alt fra styrke til zumba sto på programmet.

Challenge
Det spesielle med timen sist fredag, som ble kalt «challenge» var det spesielle programmet i sirkeltreningen. Mens noen løftet på dekk fra en laster, drev andre med knebøy med ei vannkanne som vektbelastning.

– Det er morsomt med variasjon. Alt av fysisk aktivitet er sunt, så det gjelder å finne måter å få det interessant på, sier Fremnesvik. Mens deltakerne slet med å utføre øvelsene, sprang hun og kollegene rundt og motiverte til bedre innsats.

Ny giv i juni
Også Lone Stenseth merker framgang hos de som deltar på Polar Puls sine treningsfestivaler.

– Spesielt de jeg har hatt personlige timer med tidligere, ser jeg framgang hos, sier hun.

– Målet vårt er at trening skal bli en vane, som fortsetter videre resten av året, og ikke bare et nyttårsforsett, legger hun til.

– Hva er ditt beste minne?

– Alle de hyggelige menneskene i Longyearbyen. Jeg kommer igjen i juni, sier Stenseth.

Nøkkelord

Se bildet større

Instruktør Grete Irtun Fremnesvik. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Flere menn enn tidligere er med på treningsfestivalene. Fra venstre: Sven Are Johansen,
Joachim Myhrvang, Per Nilsen og Klaus Ryberg. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Kristine Myrbostad løfter vannkanna, mens instruktør Grete Irtun Fremnesvik observerer. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!