Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fest med svette og støle muskler

I alt 14 treningstimer ble avviklet i løpet av treningsfestivalen. På bildet jobber Ola Wien og Johannes Drægni med triceps-øvelser i den uortodokse sirkeltreningen sist fredag. FOTO: Christopher Engås

Fest med svette og støle muskler

Treningsfestivalen til Polar Puls er ikke noen kjerringklubb. Det fikk også gutta erfare.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.01.2014 kl 14:02

– Kanskje man burde trent litt oftere, sier Sven Are Johansen smilende i en grimase mens han peser på tjukkasen. Sirkeltreningen sist fredag var absolutt ikke for de med dårlig kondis.

Gjensyn
Polar Puls hadde også denne gang invitert opp de personlige trenerne Aimèe Jørstad, Grete Irtun Fremnesvik og Lone Stenseth. De kommer med glede til Svalbard.

– Hvis man har vært på Svalbard en gang, så blir det flere ganger. Jeg tror dette er min sjuende tur til øya, og jeg har allerede bestilt ny tur til våren, sier Fremnesvik.

Hun har bare godord å si om deltakerne i Polar Puls sin treningsfestival, og mange av dem har hun lært å kjenne også andre steder enn Svalbardhallen.

– Jeg har kommet i god kontakt med deltakerne og initiativtakerne i Polar Puls. Felles for dem alle er at de har dugnadsånd og at de er "open minded". Jeg tror i det hele tatt at Svalbard tiltrekker seg slike mennesker, sier hun.

– Dere har vært her i flere omganger. Merker dere framgang hos folk som deltar?

– Absolutt. Vi sprenger grenser hver gang vi er her. Denne gangen tror jeg det var rekord også. Jeg kan ikke huske at det har vært flere deltakere på et slikt arrangement i Longyearbyen, sier hun.

I alt 14 forskjellige treningstimer sto teamet for mens de var i Longyearbyen. Alt fra styrke til zumba sto på programmet.

Challenge
Det spesielle med timen sist fredag, som ble kalt «challenge» var det spesielle programmet i sirkeltreningen. Mens noen løftet på dekk fra en laster, drev andre med knebøy med ei vannkanne som vektbelastning.

– Det er morsomt med variasjon. Alt av fysisk aktivitet er sunt, så det gjelder å finne måter å få det interessant på, sier Fremnesvik. Mens deltakerne slet med å utføre øvelsene, sprang hun og kollegene rundt og motiverte til bedre innsats.

Ny giv i juni
Også Lone Stenseth merker framgang hos de som deltar på Polar Puls sine treningsfestivaler.

– Spesielt de jeg har hatt personlige timer med tidligere, ser jeg framgang hos, sier hun.

– Målet vårt er at trening skal bli en vane, som fortsetter videre resten av året, og ikke bare et nyttårsforsett, legger hun til.

– Hva er ditt beste minne?

– Alle de hyggelige menneskene i Longyearbyen. Jeg kommer igjen i juni, sier Stenseth.

Nøkkelord

Se bildet større

Instruktør Grete Irtun Fremnesvik. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Flere menn enn tidligere er med på treningsfestivalene. Fra venstre: Sven Are Johansen,
Joachim Myhrvang, Per Nilsen og Klaus Ryberg. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Kristine Myrbostad løfter vannkanna, mens instruktør Grete Irtun Fremnesvik observerer. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!