Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fengsel for trusler

To sysselmannsførstebetjenter ble angrepet verbalt. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Fengsel for trusler

Mannen som i slutten av forrige måned møtte i Nord-Troms tingrett tiltatt for å ha vært svært ufin mot to sysselmannsførstebetjenter, har nå fått sin straff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2014 kl 16:06

Den 26 år gamle mannen er dømt til ubetinget fengsel i 24 dager, som var aktors påstand, og må i tillegg betale saksomkostninger på 2.000 kroner.

Flere trusler
Det var 9. mars i år at Sysselmannen fikk melding fra en drosjesjåfør om en kunde som var vanskelig og aggressiv. Politiet fant det best å pågripe den berusede mannen som er bosatt i Finnmark. Mannen gikk til verbalt angrep på betjentene, brukte rasistiske skjellsord samt andre mindre pene betegnelser. Han kom også med trusler om å oppsøke en av tjenestemennene privat og skyte ham. I tillegg forsøkte han å hindre en av sysselmannsførstebetjentene i å holde ham pågrepet ved å sparke ham i leggen.

Dommen ble avsagt mandag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!