Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fengsel for trusler

To sysselmannsførstebetjenter ble angrepet verbalt. FOTO: Anders Fjellestad (arkiv)

Fengsel for trusler

Mannen som i slutten av forrige måned møtte i Nord-Troms tingrett tiltatt for å ha vært svært ufin mot to sysselmannsførstebetjenter, har nå fått sin straff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2014 kl 16:06

Den 26 år gamle mannen er dømt til ubetinget fengsel i 24 dager, som var aktors påstand, og må i tillegg betale saksomkostninger på 2.000 kroner.

Flere trusler
Det var 9. mars i år at Sysselmannen fikk melding fra en drosjesjåfør om en kunde som var vanskelig og aggressiv. Politiet fant det best å pågripe den berusede mannen som er bosatt i Finnmark. Mannen gikk til verbalt angrep på betjentene, brukte rasistiske skjellsord samt andre mindre pene betegnelser. Han kom også med trusler om å oppsøke en av tjenestemennene privat og skyte ham. I tillegg forsøkte han å hindre en av sysselmannsførstebetjentene i å holde ham pågrepet ved å sparke ham i leggen.

Dommen ble avsagt mandag.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!