Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fengsel for fyllekjøring

Det var denne bilen som ble stjålet. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Fengsel for fyllekjøring

En fastboende mann i 30-årene får fengsels­straff, bot og mister førerkortet i to år etter å ha fyllekjørt med en stjålet bil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2012 kl 10:36

Etter å ha vært på Funken, Svalbar og Karls-Berger Pub en sen kveld i desember i fjor, var mannen betydelig beruset. Da han kom ut fra Karls-Berger tok han en bil som sto utenfor med nøklene i, og kjørte til Huset.

Promille på 1,78

Da eieren av bilen fikk beskjed om at noen hadde tatt bilen hennes, satte hun seg i en taxi og dro til Huset. Der så hun bilen og en person som gikk ut av den.?

– Eieren visste at personen som gikk ut av bilen var beruset og ringte politiet, sa sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand til Svalbardposten i desember.

Politiet pågrep mannen og sørget for at det ble tatt blodprøve av ham. Den viser en promille på 1,78. Mannen hadde i retten ingen innvendinger mot at promillen var minst 1,5 da han kjørte bilen, slik påtalemyndigheten har ment.

Dømt

Nå er mannen dømt til fengsel i 30 dager og en bot på 28.000 kroner. Han mister også fører­kortet i to år og må ta førerprøven på nytt etter denne perioden.

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom, og mannen fikk fradrag i straffen på grunn av tilståelsen. 

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!