Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fengsel for fyllekjøring

Det var denne bilen som ble stjålet. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Fengsel for fyllekjøring

En fastboende mann i 30-årene får fengsels­straff, bot og mister førerkortet i to år etter å ha fyllekjørt med en stjålet bil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2012 kl 10:36

Etter å ha vært på Funken, Svalbar og Karls-Berger Pub en sen kveld i desember i fjor, var mannen betydelig beruset. Da han kom ut fra Karls-Berger tok han en bil som sto utenfor med nøklene i, og kjørte til Huset.

Promille på 1,78

Da eieren av bilen fikk beskjed om at noen hadde tatt bilen hennes, satte hun seg i en taxi og dro til Huset. Der så hun bilen og en person som gikk ut av den.?

– Eieren visste at personen som gikk ut av bilen var beruset og ringte politiet, sa sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand til Svalbardposten i desember.

Politiet pågrep mannen og sørget for at det ble tatt blodprøve av ham. Den viser en promille på 1,78. Mannen hadde i retten ingen innvendinger mot at promillen var minst 1,5 da han kjørte bilen, slik påtalemyndigheten har ment.

Dømt

Nå er mannen dømt til fengsel i 30 dager og en bot på 28.000 kroner. Han mister også fører­kortet i to år og må ta førerprøven på nytt etter denne perioden.

Saken ble behandlet som en tilståelsesdom, og mannen fikk fradrag i straffen på grunn av tilståelsen. 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!