Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fem involvert i slagsmål

Sysselmannen måtte ordne opp i tyveri og slagsmål i natt. I tillegg ble det i dag en tur til Hornsund på et medisinsk oppdrag. FOTO: Anders Fjellestad

Fem involvert i slagsmål

Tyveri av alkohol, slagsmål og ambulanseoppdrag er noe av det Sysselmannen har måttet håndtere i helga.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2013 kl 12:42

Klokken halv tolv fredag kveld fikk Sysselmannen melding fra Huset om tyveri av to flasker alkoholholdig drikke, og muligens en jakke. Lovens voktere rykket ut for å undersøke saken.

– Politiet påtraff to personer som jobber midlertidig på Svalbard. Den ene av disse erkjente å stå bak tyveriet, og det er opprettet sak, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad.

Mye senere på nakka, klokka kvart på fire, kom det inn melding om uroligheter i sentrum av Longyearbyen. Fem personer hadde da barket sammen i et slagsmål.

– Noen involverte hadde fått seg en blåveis eller to, men ingen hadde alvorlige skader. Ingen av de involverte ønsket å anmelde forholdet, sier Ulvestad.

Hvorvidt forholdet anmeldes av Sysselmannen selv, tas stilliing til i løpet av helga.

Lørdag midt på dagen rykket Sysselmannen ut med helikopter til Hornsund. En person trengte medisinsk hjelp og ble fraktet til sykehus i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!