Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fem involvert i slagsmål

Sysselmannen måtte ordne opp i tyveri og slagsmål i natt. I tillegg ble det i dag en tur til Hornsund på et medisinsk oppdrag. FOTO: Anders Fjellestad

Fem involvert i slagsmål

Tyveri av alkohol, slagsmål og ambulanseoppdrag er noe av det Sysselmannen har måttet håndtere i helga.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2013 kl 12:42

Klokken halv tolv fredag kveld fikk Sysselmannen melding fra Huset om tyveri av to flasker alkoholholdig drikke, og muligens en jakke. Lovens voktere rykket ut for å undersøke saken.

– Politiet påtraff to personer som jobber midlertidig på Svalbard. Den ene av disse erkjente å stå bak tyveriet, og det er opprettet sak, sier sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad.

Mye senere på nakka, klokka kvart på fire, kom det inn melding om uroligheter i sentrum av Longyearbyen. Fem personer hadde da barket sammen i et slagsmål.

– Noen involverte hadde fått seg en blåveis eller to, men ingen hadde alvorlige skader. Ingen av de involverte ønsket å anmelde forholdet, sier Ulvestad.

Hvorvidt forholdet anmeldes av Sysselmannen selv, tas stilliing til i løpet av helga.

Lørdag midt på dagen rykket Sysselmannen ut med helikopter til Hornsund. En person trengte medisinsk hjelp og ble fraktet til sykehus i Longyearbyen.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!