Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Feiring og avskjed

Trond Ståle Rørtveit i Norsk Rikstoto med ansvar for NordNorge besøkte Svalbardbutikken. Her med butikksjef Karin Mella. FOTO: Hilde Røsvik

Feiring og avskjed

Svalbardbutikkens salgsjobb blir lagt merke til av Norsk Rikstoto.

Tekst:

Publisert:

Trond Ståle Rørtveit i Norsk Rikstoto besøkte Svalbardbutikken denne uken. Han sier at salgsjobben som blir gjort der blir lagt merke til i Oslo. Sammen har de både feiret og tatt avskjed med Ester Margrete Nergård som har sin aller siste uke på jobb etter 19 år bak kassen i butikken.

– Svalbardbutikken har vunnet alt som er av salgskonkurranser i hele landet i sin divisjon, mye takket være Ester, sier Rørtveit. Denne uken har han hatt kurs for de ansatte både i Svalbardbutikken og Isbjørnbutikken, og lagt en plan for høstens salgsaktiviteter.

Butikksjef Karin Mella setter stor pris på Ester og sier at hun vil bli savnet.

– Ester er Ester, hun er veldig godt likt av både kunder og turister. Så er hun jo en knallgod selger. Alle som spiller blir fort kjent med henne, sier Mella.

Mella sier hun er litt spent på hvordan det skal gå med både tipping og Rikstoto når Ester flytter, selv om hun har mange flinke folk i butikken som skal ta over.

– Ingen kan erstatte Ester, men vi satser på å holde omsetningen oppe, sier hun. Ester var opptatt med å pakke og hadde hverken tid eller lyst til å stille opp på fotograferingen i butikken.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!