Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Feiring og avskjed

Trond Ståle Rørtveit i Norsk Rikstoto med ansvar for NordNorge besøkte Svalbardbutikken. Her med butikksjef Karin Mella. FOTO: Hilde Røsvik

Feiring og avskjed

Svalbardbutikkens salgsjobb blir lagt merke til av Norsk Rikstoto.

Tekst:

Publisert:

Trond Ståle Rørtveit i Norsk Rikstoto besøkte Svalbardbutikken denne uken. Han sier at salgsjobben som blir gjort der blir lagt merke til i Oslo. Sammen har de både feiret og tatt avskjed med Ester Margrete Nergård som har sin aller siste uke på jobb etter 19 år bak kassen i butikken.

– Svalbardbutikken har vunnet alt som er av salgskonkurranser i hele landet i sin divisjon, mye takket være Ester, sier Rørtveit. Denne uken har han hatt kurs for de ansatte både i Svalbardbutikken og Isbjørnbutikken, og lagt en plan for høstens salgsaktiviteter.

Butikksjef Karin Mella setter stor pris på Ester og sier at hun vil bli savnet.

– Ester er Ester, hun er veldig godt likt av både kunder og turister. Så er hun jo en knallgod selger. Alle som spiller blir fort kjent med henne, sier Mella.

Mella sier hun er litt spent på hvordan det skal gå med både tipping og Rikstoto når Ester flytter, selv om hun har mange flinke folk i butikken som skal ta over.

– Ingen kan erstatte Ester, men vi satser på å holde omsetningen oppe, sier hun. Ester var opptatt med å pakke og hadde hverken tid eller lyst til å stille opp på fotograferingen i butikken.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!