Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Feiring og avskjed

Trond Ståle Rørtveit i Norsk Rikstoto med ansvar for NordNorge besøkte Svalbardbutikken. Her med butikksjef Karin Mella. FOTO: Hilde Røsvik

Feiring og avskjed

Svalbardbutikkens salgsjobb blir lagt merke til av Norsk Rikstoto.

Tekst:

Publisert:

Trond Ståle Rørtveit i Norsk Rikstoto besøkte Svalbardbutikken denne uken. Han sier at salgsjobben som blir gjort der blir lagt merke til i Oslo. Sammen har de både feiret og tatt avskjed med Ester Margrete Nergård som har sin aller siste uke på jobb etter 19 år bak kassen i butikken.

– Svalbardbutikken har vunnet alt som er av salgskonkurranser i hele landet i sin divisjon, mye takket være Ester, sier Rørtveit. Denne uken har han hatt kurs for de ansatte både i Svalbardbutikken og Isbjørnbutikken, og lagt en plan for høstens salgsaktiviteter.

Butikksjef Karin Mella setter stor pris på Ester og sier at hun vil bli savnet.

– Ester er Ester, hun er veldig godt likt av både kunder og turister. Så er hun jo en knallgod selger. Alle som spiller blir fort kjent med henne, sier Mella.

Mella sier hun er litt spent på hvordan det skal gå med både tipping og Rikstoto når Ester flytter, selv om hun har mange flinke folk i butikken som skal ta over.

– Ingen kan erstatte Ester, men vi satser på å holde omsetningen oppe, sier hun. Ester var opptatt med å pakke og hadde hverken tid eller lyst til å stille opp på fotograferingen i butikken.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!