Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Favoritten inn til bestetid

Janne Søreide med gul ledertrøye kom i mål til sammenlagt bestetid under det lokale hundeløpet som blir arrangert av Longyearbyen Hundeklubb. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Favoritten inn til bestetid

Janne Søreide vant hundeløpet Trappers trail som trolig er det første i Longyearbyens historie.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2009 kl 19:43

Janne Søreide hadde best tid på strekningen fra Unis til Bikkjebu lørdag, og kom først i mål søndag til tross for at hun som raskeste spann startet sist, 25 minutter etter lørdagens sistemann.

– Det er bare på moro dette her. Det var artig å starte i motsatt rekkefølge å jakte på hverandre, sier Søreide som tidligere har deltatt på Finnmarksløpet flere ganger.

Samboeren hennes, Tommy Jordbrudal, ble nummer to i gruppen for spann med mer enn syv hunder, tett fulgt av Stefan og Hilmar Claes.

Tett

I den neste puljen, spann med fire til seks hunder, var det knyttet stor spenning til om Emilie Guegan ville klare å holde på ledelsen Linn Novis skaffet laget til Arctic Adventures under lørdagens etappe. Sebastien Barrault var nemlig bare ti minutter bak.

Barrault klarte å holde Guegan bak seg på turen fra Bikkjebu til mållinjen ved Unis, men hadde ikke klart å spise opp hele forspranget.

– Det ser ut til at Arctic Adventures slo Barrault med fem minutter, dersom det ikke er gjort noen personlige feil, sier Marie Ravn, som har ansvaret for tidtakningen.

Løypen hundekjørerne kjørte var 70 kilometer lang, og var fordelt på to etapper. En lørdag og en søndag.

Premieutdeling

Søndag kveld skal den endelige resultatlista være klar, og de ulike tidene være reknet sammen. Da er det også premieutdeling på Svalbar. I tillegg til beste tid i de ulike spannkategoriene vil det bli delt ut premie blant annet til beste klatrer, beste spurter og en fiaskopris.

Svalbardposten vil komme med en fyldig rapport fra hundeløpet i fredagens avis.

 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!