Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Favoritten inn til bestetid

Janne Søreide med gul ledertrøye kom i mål til sammenlagt bestetid under det lokale hundeløpet som blir arrangert av Longyearbyen Hundeklubb. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Favoritten inn til bestetid

Janne Søreide vant hundeløpet Trappers trail som trolig er det første i Longyearbyens historie.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2009 kl 19:43

Janne Søreide hadde best tid på strekningen fra Unis til Bikkjebu lørdag, og kom først i mål søndag til tross for at hun som raskeste spann startet sist, 25 minutter etter lørdagens sistemann.

– Det er bare på moro dette her. Det var artig å starte i motsatt rekkefølge å jakte på hverandre, sier Søreide som tidligere har deltatt på Finnmarksløpet flere ganger.

Samboeren hennes, Tommy Jordbrudal, ble nummer to i gruppen for spann med mer enn syv hunder, tett fulgt av Stefan og Hilmar Claes.

Tett

I den neste puljen, spann med fire til seks hunder, var det knyttet stor spenning til om Emilie Guegan ville klare å holde på ledelsen Linn Novis skaffet laget til Arctic Adventures under lørdagens etappe. Sebastien Barrault var nemlig bare ti minutter bak.

Barrault klarte å holde Guegan bak seg på turen fra Bikkjebu til mållinjen ved Unis, men hadde ikke klart å spise opp hele forspranget.

– Det ser ut til at Arctic Adventures slo Barrault med fem minutter, dersom det ikke er gjort noen personlige feil, sier Marie Ravn, som har ansvaret for tidtakningen.

Løypen hundekjørerne kjørte var 70 kilometer lang, og var fordelt på to etapper. En lørdag og en søndag.

Premieutdeling

Søndag kveld skal den endelige resultatlista være klar, og de ulike tidene være reknet sammen. Da er det også premieutdeling på Svalbar. I tillegg til beste tid i de ulike spannkategoriene vil det bli delt ut premie blant annet til beste klatrer, beste spurter og en fiaskopris.

Svalbardposten vil komme med en fyldig rapport fra hundeløpet i fredagens avis.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!