Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre nattfly

 

Færre nattfly

SAS dropper sine nattflyvinger mellom Tromsø og Longyearbyen i mai. Dette fører også til forsinkelser for Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2009 kl 08:00

– Sammenlignet med i fjor har vi kuttet to ukentlige avganger mellom Tromsø og Longyearbyen i mai. Dette er overnattende fly som kommer opp sent på kvelden, og drar tidlig neste morgen, forteller informasjonsrådgiver i SAS, Gro Elin Hansen.

I høysesongen har SAS to ukentlige flygninger på kvelds/nattetid mellom Tromsø og Longyearbyen. I fjor gikk disse flyvingene fra høysesongen startet i slutten av februar og ut sommersesongen. Nattflyene direkte fra Oslo går som i fjor.

Dårlig resultat

– I fjor hadde vi ikke gode resultater på de to ukentlige nattflyvingene fra Tromsø i mai. Derfor kan vi ikke opprettholde tilbudet i år, sier Hansen.

SAS har store utfordringer på grunn av den finansielle situasjonen i verden i dag, og har den siste tiden satt elleve fly på bakken.

Rutetilbudet blir oppjustert med de to ukentlige nattflyvingene fra Tromsø når cruisesesongen begynner i juni. På grunn av at nattflyene fra Tromsø kuttes, kommer Svalbardposten opp med postflyet i mai, og vil ikke komme til byen før i ett-totiden på ettermiddagen.

Lavsesong

– Hvorfor har dere ikke informert om at det ikke går nattfly i mai?

– Rutene for sommer-sesongen har ligget ute på våre nettsider siden tidlig i fjor høst. Vi har også informert Svalbard brukerforum, der blant annet næringslivet og lokalstyret er representert, sier Hansen.

Mai er lavsesong for SAS, mellom vintersesongen og sommersesongen som begynner med ankomst av cruiseskip fra juni og utover, og SAS sier de tilpasser rutene etter sesongen.

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!