Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre nattfly

 

Færre nattfly

SAS dropper sine nattflyvinger mellom Tromsø og Longyearbyen i mai. Dette fører også til forsinkelser for Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2009 kl 08:00

– Sammenlignet med i fjor har vi kuttet to ukentlige avganger mellom Tromsø og Longyearbyen i mai. Dette er overnattende fly som kommer opp sent på kvelden, og drar tidlig neste morgen, forteller informasjonsrådgiver i SAS, Gro Elin Hansen.

I høysesongen har SAS to ukentlige flygninger på kvelds/nattetid mellom Tromsø og Longyearbyen. I fjor gikk disse flyvingene fra høysesongen startet i slutten av februar og ut sommersesongen. Nattflyene direkte fra Oslo går som i fjor.

Dårlig resultat

– I fjor hadde vi ikke gode resultater på de to ukentlige nattflyvingene fra Tromsø i mai. Derfor kan vi ikke opprettholde tilbudet i år, sier Hansen.

SAS har store utfordringer på grunn av den finansielle situasjonen i verden i dag, og har den siste tiden satt elleve fly på bakken.

Rutetilbudet blir oppjustert med de to ukentlige nattflyvingene fra Tromsø når cruisesesongen begynner i juni. På grunn av at nattflyene fra Tromsø kuttes, kommer Svalbardposten opp med postflyet i mai, og vil ikke komme til byen før i ett-totiden på ettermiddagen.

Lavsesong

– Hvorfor har dere ikke informert om at det ikke går nattfly i mai?

– Rutene for sommer-sesongen har ligget ute på våre nettsider siden tidlig i fjor høst. Vi har også informert Svalbard brukerforum, der blant annet næringslivet og lokalstyret er representert, sier Hansen.

Mai er lavsesong for SAS, mellom vintersesongen og sommersesongen som begynner med ankomst av cruiseskip fra juni og utover, og SAS sier de tilpasser rutene etter sesongen.

 

Siste nytt i Nyheter

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Trøblete nattestenging

Svalbard lufthavn skal få ny belysning og en flatere rullebane. Derfor la de opp til nattestengt flyplass i sommer. Det passer reiselivet dårlig.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!