Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre nattfly

 

Færre nattfly

SAS dropper sine nattflyvinger mellom Tromsø og Longyearbyen i mai. Dette fører også til forsinkelser for Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2009 kl 08:00

– Sammenlignet med i fjor har vi kuttet to ukentlige avganger mellom Tromsø og Longyearbyen i mai. Dette er overnattende fly som kommer opp sent på kvelden, og drar tidlig neste morgen, forteller informasjonsrådgiver i SAS, Gro Elin Hansen.

I høysesongen har SAS to ukentlige flygninger på kvelds/nattetid mellom Tromsø og Longyearbyen. I fjor gikk disse flyvingene fra høysesongen startet i slutten av februar og ut sommersesongen. Nattflyene direkte fra Oslo går som i fjor.

Dårlig resultat

– I fjor hadde vi ikke gode resultater på de to ukentlige nattflyvingene fra Tromsø i mai. Derfor kan vi ikke opprettholde tilbudet i år, sier Hansen.

SAS har store utfordringer på grunn av den finansielle situasjonen i verden i dag, og har den siste tiden satt elleve fly på bakken.

Rutetilbudet blir oppjustert med de to ukentlige nattflyvingene fra Tromsø når cruisesesongen begynner i juni. På grunn av at nattflyene fra Tromsø kuttes, kommer Svalbardposten opp med postflyet i mai, og vil ikke komme til byen før i ett-totiden på ettermiddagen.

Lavsesong

– Hvorfor har dere ikke informert om at det ikke går nattfly i mai?

– Rutene for sommer-sesongen har ligget ute på våre nettsider siden tidlig i fjor høst. Vi har også informert Svalbard brukerforum, der blant annet næringslivet og lokalstyret er representert, sier Hansen.

Mai er lavsesong for SAS, mellom vintersesongen og sommersesongen som begynner med ankomst av cruiseskip fra juni og utover, og SAS sier de tilpasser rutene etter sesongen.

 

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!