Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Færre korkpenge-søknader

 

Færre korkpenge-søknader

Longyearbyen lokalstyre har fått inn 39 søknader om korkpenger. Det er over ti færre enn i fjor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da fristen for å søke om korkpenger gikk ut for en uke siden, hadde Lokalstyret fått inn 39 søknader fra 38 ulike lag, foreninger og enkeltpersoner. De har til sammen søkt om drøye 6,9 millioner kroner, mens det skal deles ut 2,4 millioner kroner.
I fjor kom det inn 50 søknader, og det ble søkt om til sammen 7,5 millioner kroner.

Øker rammen
Selv om det er færre søkere og en lavere søknadssum i år enn i fjor, har Administrasjonsutvalget gått inn for å øke tilskuddsrammen med 100.000 kroner. Noe av grunnen er en søknad fra Longyearbyen Røde Kors på nær 600.000 kroner til inventar i det nye påbygget i sjøgarasjen. Operativ leder, Tore Hoem, sier de trenger pengene for å få bygget ferdig.
– Vi har fått noe brukt inventar, men det mangler fortsatt en del, og særlig lagerinventar for å lagre utstyr som i dag er stuet bort. Vi håper selvfølgelig på å få hele søknadssummen, sier Tore Hoem.

Store sprik
Søknadssummene varierer stort, og det laveste beløpet er 8.050 kroner. Søknaden er fra Rødsildrekoret, som søker om penger til keyboard og rytmeinstrumenter.
I år, som flere andre år, er det To-takteren som har den høyeste søknadssummen. I år søker de om 1,7 millioner kroner, som ifølge søknaden skal gå til utbygging og ferdigstillelse av båthavn, noe foreningen har søkt om flere år på rad.
– Det meste går til stein for å sikre havna. Steinen koster 260 kroner per tonn, og vi trenger 4.000 tonn stein for å få anlegget ferdig, sier formann i To-takteren, Sverre Gabrielsen.
I fjor søkte foreningen om nær en million kroner, mens de fikk 55.000 kroner.
– Vi håper vi får mer i år enn i fjor. Vi har mange medlemmer, og i dag har vi 70 båter liggende her, sier Gabrielsen.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!