Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får syv millioner

Sysselmann Kjerstin Askholt er glad for ekstra penger til politiavdelingen. Svalbardminister Anders Anundsen kom med nyheten før budsjettet legges fram. FOTO: Hilde Røsvik

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2016 kl 21:41

Sysselmannen sin politiavdeling får syv millioner kroner til ekstra kontrollvirksomhet på Svalbard lufthavn og økt beredskap.

– Pengene skal gå til tre nye stillinger og være med på å styrke tilstedeværelsen på Svalbard lufthavn og bidra til å styrke beredskapen generelt på Svalbard, sier Anundsen.

– Er dette et ledd i å innføre generell passkontroll og åpne opp for direkteflygninger fra Europa?

– Dette vil bidra til å styrke kontrollvirksomheten til Sysselmannen, men det er ikke nok til å innføre normal passkontroll. Dette er et første steg i å bygge opp kapasiteten, sier Anundsen.

Gledelig

Sysselmann Kjerstin Askholt mottok nyheten med glede.

– Dette er jeg selvfølgelig veldig glad for. Jeg synes det er flott at politiavdelingen styrkes for å ha større tilstedeværelse og kontroll i tillegg til at vi får økt grunnberedskapen. Jeg ser også på dette som et svar på noe av det som kom fram i DSB sin skredrapport, sier Askholt. Sammen med departementet vil hun se nøyere på hvordan de skal bruke de økte bevilningene best mulig og få klarhet i hva de ønsker å styrke.

Hun sier at det vil gi mulighet til å øke beredskapen fra to til tre beredskapsvakter og at det i praksis betyr at politiavdelingen får 12 betjenter i turnus i stedenfor ni.

– Det er gledelig og en solid styrking, sier Askholt.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!