Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får syv millioner

Sysselmann Kjerstin Askholt er glad for ekstra penger til politiavdelingen. Svalbardminister Anders Anundsen kom med nyheten før budsjettet legges fram. FOTO: Hilde Røsvik

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2016 kl 21:41

Sysselmannen sin politiavdeling får syv millioner kroner til ekstra kontrollvirksomhet på Svalbard lufthavn og økt beredskap.

– Pengene skal gå til tre nye stillinger og være med på å styrke tilstedeværelsen på Svalbard lufthavn og bidra til å styrke beredskapen generelt på Svalbard, sier Anundsen.

– Er dette et ledd i å innføre generell passkontroll og åpne opp for direkteflygninger fra Europa?

– Dette vil bidra til å styrke kontrollvirksomheten til Sysselmannen, men det er ikke nok til å innføre normal passkontroll. Dette er et første steg i å bygge opp kapasiteten, sier Anundsen.

Gledelig

Sysselmann Kjerstin Askholt mottok nyheten med glede.

– Dette er jeg selvfølgelig veldig glad for. Jeg synes det er flott at politiavdelingen styrkes for å ha større tilstedeværelse og kontroll i tillegg til at vi får økt grunnberedskapen. Jeg ser også på dette som et svar på noe av det som kom fram i DSB sin skredrapport, sier Askholt. Sammen med departementet vil hun se nøyere på hvordan de skal bruke de økte bevilningene best mulig og få klarhet i hva de ønsker å styrke.

Hun sier at det vil gi mulighet til å øke beredskapen fra to til tre beredskapsvakter og at det i praksis betyr at politiavdelingen får 12 betjenter i turnus i stedenfor ni.

– Det er gledelig og en solid styrking, sier Askholt.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!