Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får stå

Tre hunder er festet på en løpestreng like ovenfor elva fra Larsbreen. FOTO: Eirik Berger

Får stå

De tre hundene som står bundet ovenfor elva fra Larsbreen får bli. Eieren har ansatt en person som mater og går tur med hundene, og Sysselmannen ser dermed ikke noe problem med å la dem stå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Hundene står omlag 500 meter ovenfor elva fra Larsbreen og har stått der siden før helga, ifølge førstebetjent Jan Tømmervold hos Sysselmannen.
Mandag ønsket Tømmervold at eieren skulle kontakte Sysselmannen, om ikke kunne han risikere at Sysselmannen fjernet hundene.
– Jeg har pratet med eieren som er ombord på en båt. Han forteller at han har ansatt en student som tar hånd om hundene. Vi frykta at hundene hadde det dårlig, men så lenge hundene har tilsyn kan de stå der, sier Tømmervold.
Hundene vil bli stående til ut i august.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!