Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får spre asken på Svalbard

 

Får spre asken på Svalbard

Sysselmannen tillater askespredning på Svalbard, men krever en særlig tilknytning til Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen har nylig behandlet to søknader fra personer som ønsker asken sin spredt på Svalbard. Den ene søknaden ble godkjent. Den andre ble avslått.

Må ha tilknytning
Etter forskrift om kirkegårder i Longyearbyen og askespredning på Svalbard av 15. februar 2008 kan Sysselmannen gi tillatelse til at asken til en avdød person spres på øygruppen. Etter forskriften skal slik tillatelse gis for personer som ønsket det og som var bosatt på øygruppen ved dødsfallet. Tillatelse kan også gis til askespredning for personer som har hatt en særlig tilknytning til Svalbard. Dette kan være en som har bodd her, eller som har nær familie bosatt på Svalbard.

Er restriktiv
Sysselmannen vil ifølge sine egne nettsider være restriktiv i vurderingen av hvem som skal få slik tillatelse. Det kan ikke påregnes bistand fra Sysselmannen til askespredningseremonien.

Les også:
Nye gravregler

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!