Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får seile igjen

 

Får seile igjen

«Langøysund» har reparert krana og får lov av Sjøfartsdirektoratet til å legge fra kai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2009 kl 18:56

– Nå har vi endelig fått grønt lys, sier guide i Henningsen Transport & Guiding (HTG), Einar Edvardsen. 

Etter at cruiseskipet «Antarctic Dream» braste inn i «Langøysund» ved Bykaia tirsdag i forrige uke, har «Langøysund» måttet ligge til kai. Under sammenstøtet fikk båten skader på krana som blant annet brukes til å heise ned lettbåten om bord. Sjøfartsdirektoratet krevde at krana ble reparert før «Langøysund» fikk seile igjen.

Følgebåt

Hele den siste uka har HTG jobbet med å få dispensasjon til å få seile likevel, mens de ventet på deler til krana. Som alternativ foreslo selskapet å seile med lettbåten på slep, eller å ha med egen følgebåt. Begge alternativene ble avslått av direktoratet. Nå har «Langøysund» fått klarsignal etter å ha reparert krana, og regner med å være på sjøen igjen torsdag.

– Vi har foreløpig ingen påmeldte for tur i morgen, mens vi har noen påmeldte til torsdag. Fredag er vi hundre prosent tilbake, sier Edvardsen.

Da inviterer HTG til gallatur til Barentsburg, og kveldstur der kapteinen velger destinasjon, med egne priser for fastboende. 

– Vi håper på bra oppslutning på fredag. Forrige gang vi arrangerte en tilsvarende tur hadde vi full båt, sier Edvardsen. 


Dyrt å vente

Edvardsen kan foreløpig ikke si akkurat hvor mye selskapet har tapt i kroner og øre på å være ute av drift i en uke. 

– Vi driver og regner på det nå. Vi har mistet 250 passasjerer, og det er mye. Det verste var at vi ikke fikk gjennomført Camp Svalbard-oppdraget, der vi egentlig skulle hatt transporten, sier Edvardsen. 

Stig Henningsen, som eier HTG, uttalte til Svalbardposten i forrige uke at han taper 30.000-40.000 kroner om dagen på at «Langøysund» er ute av drift.

– Det er synd, for det er nå vi begynner å få overskudd. Til nå har inntektene blitt brukt til å betale ulike regninger, sa Henningsen. 

– Dekker ikke forsikringen tapt fortjeneste?

– Det er noe vi jobber med nå. Hittil har vi hatt fokus på å få alt i orden, så får vi ta papirarbeidet i ettertid, svarer Edvardsen.

Les også:

Båtkollisjon på kaia


Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!