Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Får seile igjen

 

Får seile igjen

«Langøysund» har reparert krana og får lov av Sjøfartsdirektoratet til å legge fra kai.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2009 kl 18:56

– Nå har vi endelig fått grønt lys, sier guide i Henningsen Transport & Guiding (HTG), Einar Edvardsen. 

Etter at cruiseskipet «Antarctic Dream» braste inn i «Langøysund» ved Bykaia tirsdag i forrige uke, har «Langøysund» måttet ligge til kai. Under sammenstøtet fikk båten skader på krana som blant annet brukes til å heise ned lettbåten om bord. Sjøfartsdirektoratet krevde at krana ble reparert før «Langøysund» fikk seile igjen.

Følgebåt

Hele den siste uka har HTG jobbet med å få dispensasjon til å få seile likevel, mens de ventet på deler til krana. Som alternativ foreslo selskapet å seile med lettbåten på slep, eller å ha med egen følgebåt. Begge alternativene ble avslått av direktoratet. Nå har «Langøysund» fått klarsignal etter å ha reparert krana, og regner med å være på sjøen igjen torsdag.

– Vi har foreløpig ingen påmeldte for tur i morgen, mens vi har noen påmeldte til torsdag. Fredag er vi hundre prosent tilbake, sier Edvardsen.

Da inviterer HTG til gallatur til Barentsburg, og kveldstur der kapteinen velger destinasjon, med egne priser for fastboende. 

– Vi håper på bra oppslutning på fredag. Forrige gang vi arrangerte en tilsvarende tur hadde vi full båt, sier Edvardsen. 


Dyrt å vente

Edvardsen kan foreløpig ikke si akkurat hvor mye selskapet har tapt i kroner og øre på å være ute av drift i en uke. 

– Vi driver og regner på det nå. Vi har mistet 250 passasjerer, og det er mye. Det verste var at vi ikke fikk gjennomført Camp Svalbard-oppdraget, der vi egentlig skulle hatt transporten, sier Edvardsen. 

Stig Henningsen, som eier HTG, uttalte til Svalbardposten i forrige uke at han taper 30.000-40.000 kroner om dagen på at «Langøysund» er ute av drift.

– Det er synd, for det er nå vi begynner å få overskudd. Til nå har inntektene blitt brukt til å betale ulike regninger, sa Henningsen. 

– Dekker ikke forsikringen tapt fortjeneste?

– Det er noe vi jobber med nå. Hittil har vi hatt fokus på å få alt i orden, så får vi ta papirarbeidet i ettertid, svarer Edvardsen.

Les også:

Båtkollisjon på kaia


Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!